Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Serbien annoncerer planer om at bygge et Novak Djokovic-museum efter OL-triumf

Djokovic har etableret sig som en serbisk legende
Djokovic har etableret sig som en serbisk legende AFP
Efter Novak Djokovics guldmedaljesejr ved OL i Paris er Serbien ifølge landets præsident klar til at bygge et museum i Beograd dedikeret til den store tennisspiller.

"Vi har haft de første drøftelser om opførelsen af Novak Djokovic-museet, som forventes at blive endnu en attraktion for byen," sagde Serbiens præsident Aleksandar Vucic tirsdag.

Djokovic har længe haft status som en levende legende i Serbien, hvor den indfødte Beograd-spiller og vinder af 24 Grand Slam-titler drev et tennisakademi i årevis og ofte deltager i sportsbegivenheder.

"Palma de Mallorca har et museum dedikeret til Rafael Nadal. Vi vil bestræbe os på at vise, hvad Djokovic har gjort for vores land i overensstemmelse med hans fortjenester og samtidig tiltrække turister," tilføjede Vucic.

Vucic sagde, at han håbede, at museet ville stå færdigt, inden Beograd er vært for verdensudstillingen i 2027.

Meddelelsen kommer kun få dage efter, at Djokovic vandt en guldmedalje ved legene i Paris søndag efter at have besejret Carlos Alcaraz 7-6 (7/3), 7-6 (7/2) i det, der sandsynligvis var hans sidste chance for olympisk guld.

Sejren gjorde det muligt for ham at slutte sig til Andre Agassi, Rafael Nadal , Steffi Graf og Serena Williams som de eneste spillere, der har vundet alle fire Grand Slam-turneringer og OL-guld i single.

Djokovic blev også den ældste singlemester, siden tennis vendte tilbage til OL i 1988, og han ødelagde Alcaraz' forsøg på at føje guld til de French Open- og Wimbledon-titler, han allerede har vundet denne sommer.

Tilbage i Serbien samledes folk på de største pladser i hele landet, hvor de viftede med flag og sang patriotiske sange for at fejre Djokovic' sejr.