Sled konkurrenterne op: Stærk ugander sætter sig på mændenes maratontrone

Sled konkurrenterne op: Stærk ugander sætter sig på mændenes maratontroneProfimedia
Den nye verdensmester i maratonløb for mænd hedder Victor Kiplangat.

Uganderen satte konkurrenterne til vægs i overbevisende stil i gaderne i et sommervarmt Budapest.

Efter 2 timer, 8 minutter og 53 sekunders knokleri krydsede han målstregen i ensom majestæt og gik omgående på knæ i bøn.

23-årige Kiplangat har de senere år markeret sig som et af maratonscenens nye, store navne. Sidste år vandt han således Commonwealth Games, og i søndagens VM-løb lignede han stort set hele vejen feltets stærkeste mand.

Det var ham, der åbnede løbet med højt tempo og sørgede for første store udskilning.

Senere var han del af en frontgruppe med de to etiopiere Leul Gebresilase og den forsvarende verdensmester Tamirat Tola.

Ti kilometer fra mål måtte Tola slippe, og efter en kortvarig opblomstring gik han helt kold og valgte at udgå.

Landsmanden Gebresilase havde en bedre dag og lignede længere en sikker sølvmedaljevinder.

Men på selve opløbsstrækningen blev han overhalet af Maru Teferi fra Israel, der kom blæsende i en mægtig slutspurt og krydsede stregen som nummer to. Han var 19 sekunder efter vinderen.