Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Smerteramt Karstoft trækker sig fra OL-løb: Urealistisk at løbe

Ida Karstoft havde håbet at sikre sig en semifinaleplads mandag, men i stedet må den danske sprintstjerne trække sig.
Ida Karstoft havde håbet at sikre sig en semifinaleplads mandag, men i stedet må den danske sprintstjerne trække sig.Maja Hitij/Getty Images via AFP
Den danske 200-meterløb Ida Karstoft er færdig ved OL.

Egentlig skulle hun have deltaget i mandagens opsamlingsløb på distancen, men hun har for mange smerter til at gennemføre endnu et forsøg på at kvalificere sig til semifinalen.

Sådan lyder det fra hurtigløberen mandag morgen.

"Det er med stor ærgrelse, at jeg må sande, at jeg ikke kommer til start mere ved dette OL. Desværre opstod der igen smerter i forbindelse med søndagens indledende heat, og derfor er det urealistisk at løbe i dag," siger Ida Karstoft.

Hun skulle være blevet nummer tre i sit indledende heat for at have kvalificeret sig direkte til semifinalen, men det formåede hun ikke. I stedet humpede hun rundt efter sit indledende heat.

Det er akillessenen, der driller hende. Derfor såede hun allerede tvivl om sin videre OL-deltagelse efter søndagens indledende heat. Også fordi der foruden et opsamlingsheat også potentielt ville vente en semifinale mandag aften, og to løb samme dag ville værd en hård belastning.

Atletik-elitechef Mikkel Larsen har stor forståelse for, at Karstoft ikke vil løbe nogen risiko.

"Vi står bag Idas beslutning, og vi ved, at hun er utrolig ærgerlig over hele situationen."

"Det blev tydeligt undervejs i hendes indledende løb, at kroppen ikke ville lege med, og fokus vil nu være på at få Ida 100 procent frisk igen til fremtidige mesterskaber," siger elitechefen.