Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Snu hollandsk veteran snupper sjælden sejr: Kaotisk World Cup i Maasmechelen

Ikke siden 14. november 2021 i tjekkiske Tábor havde Lars van der Haar sejret i UCI's World Cup. Søndag lykkedes det endelig i belgiske Maasmechelen.
Ikke siden 14. november 2021 i tjekkiske Tábor havde Lars van der Haar sejret i UCI's World Cup. Søndag lykkedes det endelig i belgiske Maasmechelen. Profimedia
Det blev erfarne Lars van der Haar, der søndag løb med World Cup-sejren i cyklecross i belgiske Maasmechelen. Den 32-årige hollænder distancerede konkurrenterne i et kaotisk løb, hvor styrt spillede ind for to af de helt store forhåndsfavoritter, det belgiske stortalent Thibau Nys og landsmand Eli Iserbyt.

Han er egentlig en af de mest konsistent præsterende cyklecross-ryttere i hele verden, 32-årige hollandske Lars van der Haar. I seneste sæson blev det til en samlet sejr i Superprestige-serien, en andenplads i X2O Badkamers Trofee og en fjerdeplads i World Cuppen såvel som til VM. 

I den forstand er der ingen tvivl om, at van der Haar hører til på allerøverste hylde i cyklecross, en af de specialiserede cross-ryttere, man altid kan regne med at se i de forreste geledder sammen med ryttere som den belgiske trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck og Michael Vanthourenhout

Men når man deler sportsgren med Mathieu van der Poel og Wout van Aert, så hænger mulighederne for sejre ikke ligefrem på træerne. De to superstjerne har været altdominerende i sporten, siden de for snart et årti siden gjorde deres indtog. 

Derfor er det i karrieren kun blevet til 11 sejre i forbindelse med VM, World Cuppen, Superprestige og X2O Badkamers Trofee, otte af dem i World Cup-sammenhæng. Og netop World Cup var der på programmet denne søndag, da anden afdeling af årets sæson blev afviklet i belgiske Maasmechelen, tæt på den hollandske grænse. 

Måske var det netop placeringen tæt på den hollandske grænse, der gav van der Haar lidt luft under vingerne, eller måske var det bare trygheden om, at hverken Mathieu van der Poel eller Wout van Aert, og i øvrigt heller ikke Tom Pidcock, ethvert sekund kunne brage forbi. Uanset hvad endte den 32-årige veteran som sejrherre i Maasmechelen efter et kaotisk løb. 

Et løb der i mange omgange blev domineret af van der Haars mandskab, belgiske Baloise-Trek Lions, der også tog sejren i første afdeling af årets World Cup i amerikanske Waterloo. Her var det den 20-årige legendesøn, Thibau Nys, der sejrede, men denne søndag skulle det unge belgiske stortalent knække på sidste omgang. 

Forinden var der dog en anden der knækkede, nemlig den regerende europamester og toer fra sidste års World Cup, 29-årige Michael Vanthourenhout fra Pauwels Sauzen-Bingoal-mandskabet. Den stærke belgier måtte således udgå på sjette ud af de i alt otte runder. 

Cirka samtidig med Vanthourenhouts exit, røg holdets anden store stjerne, Eli Iserbyt, i jorden i forbindelse med rutens off-camber, og så var der pludselig stort hul op til en Lars van der Haar, der i de forudgående runder havde arbejdet sig roligt op gennem feltet. 

Hullet lød lynhurtige på et tocifret antal sekunder, og så var Eli Iserbyt ellers prisgivet i resten af løbet, uden chance for at indhente den altid konsistente hollænder i front. Til gengæld lykkedes det for Iserbyt, der lørdag sejrede i Superprestige-afdelingen i Ruddervoorde, at sikre sig andenpladsen, da føromtalte Thibau Nys røg i jorden på sidste omgang. 

Det var andet løb i træk, hvor den unge belgier måtte strække gevær sent i løbet efter et styrt, da han også i Superprestige-afdelingen i Overijse i seneste weekend var nede at ligge, denne gang endda fra en position helt i front med netop Iserbyt på sit baghjul. 

Ovenpå styrtet knækkede den unge belgier helt sammen og sluttede som nummer syv, mens tredjepladsen gik til Laurens Sweeck, vinderen af den samlede World Cup i seneste sæson. 29-årige Sweeck var ellers på sjette runde blevet ramt af en punktering, der sendte ham fra en position næsten helt i front langt tilbage i rækkerne, men på de afsluttende omgange hentede belgieren stærkt ind igen. 

Med sejren og Nys’ skuffende syvendeplads overtager Lars van der Haar føringen i den samlede World Cup-stilling med sine 61 point, ét enkelt mere end Eli Iserbyt på andenpladsen, mens Thibau Nys fortsat er fint med qua sine 59 point. 

Om præcis to uger, 12. november, venter næste afdeling af i alt 14 World Cup-løb, når der køres cyklecross i Dendermonde lidt øst for Gent. I mellemtiden venter dog en afdeling af X2O Badkamers Trofee og Superprestige-serien, førstnævnte allerede onsdag 1. november, når det prestigefyldte og historiske Koppenbergcross venter i landsbyen Melden tæt på Oudenaarde, før Jaarmaktcross i Niel afvikles lørdag 11. november. 

Top-10 i UCI World Cup Maasmechelen

1. Lars van der Haar, 32 år, Holland

2. Eli Iserbyt, 26 år, Belgien

3. Laurens Sweeck, 29 år, Belgien

4. Niels Vandeputte, 23 år, Belgien

5. Felipe Orts Lloret, 28 år, Spanien

6. Joris Nieuwenhuis, 27 år, Holland

7. Thibau Nys, 20 år, Belgien

8. Cameron Mason, 23 år, Storbritannien

9. Ryan Kamp, 22 år, Holland

10. Kevin Kuhn, 25 år, Schweiz