Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Solid start i bagende sol bringer dressurrytter i finalen

Dressur-danskeren er kommet godt fra start.
Dressur-danskeren er kommet godt fra start.MIKE HEWITT/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Nanna Skodborg Merrald fik en god start på OL, men ser plads til forbedringer efter præstationen i Versailles.

De danske dressurryttere er taget til OL med medaljeambitioner, og tirsdag blev der lagt godt fra land i konkurrencen ved Versailles.

Nanna Skodborg Merrald leverede en score på 78,028 i det såkaldte Grand Prix, der fungerer som kvalifikation til både den individuelle konkurrence og holdkonkurrencen.

Danskeren var anden rytter i aktion og satte øjeblikkeligt en barre, som ingen af de ni konkurrenter fra hendes gruppe kunne hamle op med.

Kravet til en direkte billet til Grand Prix Kür - den individuelle finale - var en plads blandt de to bedste ekvipager, og den opgave klarede hun.

"Jeg er rigtig godt tilfreds. Det var en god, solid runde uden store fejl. Scoren passede til, hvad jeg leverede. Der er plads til forbedring, men en god start," konstaterer hun.

Hver øvelse fra deltageren bliver vurderet af konkurrencens syv dommere på en skala fra et til ti point, og herefter bliver scoren udregnet som en procentsats.

Skodborg Merrald var godt klar over, at hende og hesten Zepters indsats var god nok til en finaleplads.

Alligevel er der noget, hun skal arbejde på, før der i weekenden skal kæmpes om medaljer.

"Det er i min piaffe-passage-tur og mine piruetter, jeg skal hive ni- og titaller, og det gør jeg ikke i dag. Der skal lidt mere gas på og lidt mere udtryk til på lørdag," forklarer hun.

Selv hvis man som tilskuer havde held med at finde et sted i skyggen, kunne sveden ikke undgå at pible af kroppen under den bagende sol.

Når man dertil lægger, at man som rytter skal være iklædt flere lag tøj, hjelm og støvler, gør det ikke de mere end 30 grader mere komfortable.

"Det er godt nok varmt, men det har ikke indflydelse på vores præstation. Der er vi så meget i zonen, og vi sprintløber ikke," forklarer hun, mens hun står med en ispose på brystet.

Hun betegner Zepter som en hest med meget energi. Og derfor bider solens stråler ikke på ham på samme vis som andre. Men efter en konkurrence i trykkende varme er det også vigtigt for hesten at blive kølet ekstra meget ned.

"Han er den allervigtigste. Han kommer direkte ud ved fanerne bagefter og får målt temperaturer af nogle kameraer. Der bliver hældt koldt vand på ham, for det er endnu vigtigere for ham at blive kølet af så hurtigt som muligt," siger hun.

Tirsdag eftermiddag skal Daniel Bachmann Andersen forsøge at gøre sin landsmand kunsten efter og sikre endnu en dansk finaleplads.