Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spansk fodboldforbund fastsætter december-dato for præsidentvalg

Pedro Rocha (til venstre) ser på, mens kong Felipe VI af Spanien omfavner Lamine Yamal efter Euro 2024-finalen mod England.
Pedro Rocha (til venstre) ser på, mens kong Felipe VI af Spanien omfavner Lamine Yamal efter Euro 2024-finalen mod England.CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Det kriseramte spanske fodboldforbund (RFEF) udskrev fredag præsidentvalg til den 16. december.

Den vanærede tidligere chef Luis Rubiales trådte tilbage i september 2023, og hans efterfølger Pedro Rocha blev suspenderet i juli af Spaniens øverste sportsdomstol.

"I henhold til den godkendte valgkalender vil valget til præsidentpostenfinde sted mandag den 16. december 2024," sagde RFEF i en erklæring.

Der vil også være valg til de 142 medlemmer af deres nye generalforsamling og også til RFEF's delegeretkommission, alt sammen for perioden 2024-2028.

På trods af det institutionelle kaos omkring det spanske forbund afsluttede herrelandsholdet en 12 år lang ventetid på et stort trofæ ved at vinde Euro 2024 i Tyskland i juli.

Spanien skal være vært for VM i 2030 sammen med Portugal og Marokko, og ifølge spanske rapporter advarede fodboldforbundene FIFA og UEFA tidligere i oktober Spanien om at vælge en præsident eller risikere at miste rettighederne til at være vært for turneringen.

RFEF blev kastet ud i en krise forud for verdensmesterskabet for kvinder i 2023, da flere spillere strejkede.

Efter at have vundet turneringen skabte den daværende præsident Rubiales global forargelse, da han med magt kyssede spilleren Jenni Hermoso på læberne under medaljeceremonien.

Rubiales, som nægter enhver forseelse, skal for retten i februar 2025, og den offentlige anklager kræver en dom på to et halvt års fængsel for seksuelt overgreb og tvang.

Rocha blev suspenderet for at træffe beslutninger uden for sit ansvarsområde, efter at han havde overtaget posten som midlertidig præsident, før han blev valgt i april.

Både Rocha og Rubiales var en del af en separat korruptionsundersøgelse, som en spansk undersøgelsesdommer beordrede i april.