Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spansk tennis-legende stopper karrieren efter 22 Grand Slams

Opdateret
Nadal vinker farvel til sin prof-karriere.
Nadal vinker farvel til sin prof-karriere.CARL DE SOUZA / AFP
Det har måske ikke været helt uventet efter de seneste års skadesproblemer, men ikke desto mindre er det en historisk dag inden for tennis. 38-årige Rafael Nadal stopper sin professionelle karriere

Det offentliggjorde den mangedobbelte Grand Slam-vinder fra Mallorca i en video på X torsdag formiddag. Hele 22 Grand Slam-titler nåede Nadal at vinde, inden en alvorlig hofteskade i begyndelsen af sidste sæson sendte den store spaniers karriere ud i en nedadgående spiral.

"Jeg stopper min karriere som professionel tennisspiller. Det er ingen hemmelighed, at der har været udfordringer, og især de seneste to år har været svære. Derfor er det stadig en svær beslutning, men det er sådan her i livet, at alt har en begyndelse og en afslutning," siger Nadal blandt andet i videoen.

Sine største triumfer opnåede han på grusbanerne, hvilket gav ham øgenavnet "King of Clay". Han vandt således French Open hele 14 gange, hvilket er rekord. Ligeledes opnåede han en stime på 81 sejre i træk på grus, hvilket også er en rekord. 

Nadals karriere
Nadals karriereEnetpulse/Profimedia

Dertil kan den spanske tennislegende blandt andet prale af en guldmedalje ved OL såvel som at have været nummer et på verdensranglisten i 209 uger. 

Hans sidste Grand Slam blev passende nok vundet på gruset i Paris i 2022. Han har i den turnering en forbløffende sejrsstatistik på 112-4.

Han er en af blot tre spillere, der har vundet den såkaldte "Career Grand Slam", som opnås ved at vinde samtlige de fire Grand Slam-turneringer samt OL-guldet. De to andre er André Agassi og Novak Djokovic, der nu er den sidste af de såkaldte Big Three, der stadig er aktiv, efter først Roger Federer og altså nu Rafael Nadal har stoppet deres professionelle karriere. 

Nadals sidste turnering bliver Davis Cup Final 8, som afholdes i Malaga fra 19. - 24. november. Her møder Spanien Holland i den ene kvartfinale.

"Jeg er meget glad for at kunne afslutte min karriere med mit land i Davis Cup," siger Nadal i afskedsvideoen.