Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spiller sin sidste kamp på Camp Nou lørdag: Gerard Piqué indstiller karrieren

Kun fire spillere har optrådt flere gange end Gerard Piqué i løbet af Barcelonas historie.
Kun fire spillere har optrådt flere gange end Gerard Piqué i løbet af Barcelonas historie.AFP
Det har været småt med spilletid i denne sæson for Gerard Piqué, der til februar fylder 36 år. Og torsdag fortæller forsvarsspilleren så, at han lørdag vil spille sin sidste hjemmekamp for FC Barcelona. Det catalanske ikon indstiller nemlig karrieren denne vinter.

15 sæsoner, 615 kampe, 52 mål, 30 trofæer. Det er historien om Gerard Piqué i FC Barcelona. Men lige om lidt slutter den historie, ikke bare historien om Piqué i Barcelona, men i det hele taget historien om Piqué som professionel fodboldspiller. 

For torsdag aften har den 35-årige klublegende offentliggjort, at han lørdag spiller sin sidste kamp på Camp Nou - og at en ny klub efter Barcelona ikke kommer på tale.

Udmelding bliver leveret i en følelsesladet video på centerbackens Twitter-profil, hvori han fortæller om sine barndomsdrøm om at repræsentere Barcelona, og om hvordan han har opnået alt det, han drømte om. 

Afskeden med Camp Nou og FC Barcelona markerer et langt ophold i forsvarsspillerens barndomsby, hvortil han i sommeren 2008 returnerede, efter at have tilbragt fire år på kontrakt under Sir Alex Fergusons vinger i Manchester United.

Fire gange i karrieren har Piqué været med til at vinde pokalen med de store ører, senest i 2015.
Fire gange i karrieren har Piqué været med til at vinde pokalen med de store ører, senest i 2015.AFP

"Barcelona har givet mig alt"

Gerard Piqué blev født ind i en catalansk familie med en bedstefar, der var vicepræsident i netop Barcelona, og derfor voksede Piqué da også op som rødglødende Barcelona-fan, hvilket forsvarsspilleren lægger vægt på i sin video.

Det var dog ikke i Barcelona, at seniordebuten kom, for som skrevet rejste Piqué tidligt i karrieren til Manchester United, hvor han kom under kyndig forsvarsuddannelse af Rio Ferdinand og Nemanja Vidic. Netop her kom debuten, i 2004, men end ikke et særdeles succesrigt lejeophold i Real Zaragoza kunne for alvor få Piqué ind i Fergusons startellever. 

"Det er 25 år siden, jeg forlod Barcelona. Jeg rejste, og jeg kom tilbage. Fodbold har givet mig alt. Barcelona har givet mig alt. I, culers (Barcelona-fans, red.), har givet mig alt," kommer det fra Gerard Piqué i Twitter-videoen. 

For efter returen til Barcelona i samme sommer, som Pep Guardiola overtog styringen af førsteholdet i den catalanske storklub, begyndte trofæerne at vælte ned over Piqué. Også på landsholdet, hvor han var en del af det spanske hold, da de i 2010 og 2012 vandt henholdsvis VM og EM. 

Hyldes af forsvarsmakker

Da Piqué i 2008 fandt en plads i Guardiolas startopstilling i Barcelonas altædende hold, var det ved siden af den rutinerede anfører og allerede på daværende tidspunkt etablerede klublegende, Carles Puyol

Og efter Piqués udmelding torsdag på Twitter, var 44-årige Carles Puyol, der i 2014 indstillede karrieren efter udelukkende at have repræsenteret FC Barcelona, da heller ikke sen til at hylde sin forhenværende makker i det central forsvar. 

"Det har været en meget uretfærdig periode for dig, få har forsvaret Barcelona-trøjen, som du har. Jeg vil altid kunne sig, at jeg var privilegeret nok at få lov at spille ved siden af dig. Jeg elsker dig, min ven," skriver Carles Puyol på Twitter.

Det var netop Carles Puyol og Gerard Piqué, der dannede midtstopperduo, da Spanien i 2010 slog Holland i VM-finalen, og de to catalanere nåede at optræde 159 gange sammen for klub- og landshold.

I 2010 spillede Piqué samtlige 660 minutter for Spanien, da de vandt landets første VM nogensinde.
I 2010 spillede Piqué samtlige 660 minutter for Spanien, da de vandt landets første VM nogensinde.AFP

Kommer tilbage 

Mens Gerard Piqué altså de seneste 15 år har gjort sig bemærket med mange stærke præstationer i både Barcelonas og Spaniens midterforsvar, nogle af dem med Carles Puyol, har den 35-årige spanier også ofte haft mange jern i ilden udenfor kridtstregerne. 

Piqué er således både grundlægger og bestyrelsesformand i firmaet Kosmos Holding, der med den japanske rigmand Hiroshi Mikitani i ryggen gør sig indenfor sport og underholdning. Kosmos har blandt andet indgået et 25 år langt partnerskab med det internationale tennisforbund med henblik på at udvikle Davis Cup, der er tennissens uofficielle verdensmesterskaber for hold. 

Men også fodbolden har Piqué allerede investeret i. For i december 2018 købte han således FC Andorra, der i denne sæson spiller i den næstbedste spanske række. Samtidig har Piqué ikke lagt skjul på, at han i fremtiden gerne ser sig selv som præsident i Barcelona, og det er måske netop dén plan, der hentydes til sidst i spanierens Twitter-video.

"Nu vil jeg være en almindelig fan. Jeg vil støtte holdet. Jeg vil give min kærlighed for Barcelona videre til mine børn, ligesom min familie gjorde det med mig. Og I kender mig. Jeg kommer tilbage, før eller siden."