Stærk City-halvleg fik Chelsea ned med nakken for tredje gang i træk mod Pep og Co.

Jack Grealish stod for et særdeles smukt oplæg til Riyad Mahrez, der nemt kunne sætte det enlige mål ind i kampen.AFP
Manchester City vandt 1-0 over Chelsea på Stamford Bridge takket været en overlegen anden halvleg, og værterne led deres tredje nederlag i træk mod City på hjemmebane. De blåblusede vandt sidst mod Pep Guardiolas mandskab i UEFA Champions League-finalen i 2021.

Man havde ikke forventet andet end en undervældende første halvleg fra værterne efter de tidlige udskiftninger af Raheem Sterling og Christian Pulisic, især efter deres skuffende 1-1-opgør mod Nottingham Forest fire dage tidligere.

Overraskende nok var Chelsea ikke mødt op for at spille andenviolin, da Graham Potters mandskab skabte flere chancer end deres mere boldbesiddelseshungrende modspillere.

Manchester City holdt dog stand, og afgørende tacklinger af John Stones og Nathan Aké samt en strålende redning af Ederson holdt dem ude af tovene. Men chancerne på den sidste tredjedel af banen udeblev for The Blues, der så ud til at være tilfredse med at kæmpe om overtaget på midtbanen, til stor frustration for Pep Guardiola.

City var tæt på at komme foran ved den hypergiftige Erling Haaland, der sendte sin første reelle chance tæt forbi den højre stolpe, inden indskiftede Carney Chukwuemeka pludselig ramte den venstre i den anden ende - hvilket gav håb om den første Chelsea-sejr i de seneste fem ligakampe mod hold i top fire.

Pausen gjorde City godt

De regerende mestre viste dog ægte karakter efter pausen, da de vidste, at de var nødt til at øge indsatsen, hvis de skulle reducere Arsenals otte points forspring i toppen. Som ud af ingenting ramte Aké først overliggeren efter at have fået fat i en fremragende tværpasning, og kort efter blev Kepa Arrizabalaga tvunget til en lav redning på et giftigt forsøg fra Kevin De Bruyne.

Trods det offensive anlæg gjorde Chelsea det godt i forhold til at bevare roen, men Citys ubarmhjertige angreb gav til sidst udbytte i det 63. minut i kraft af deres indskiftede spillere, da Jack Grealish med en sukkerbold af de store serverede et centimeterpræcist indlæg foran Riyadh Mahrez til en nem scoring ved den fjerneste stolpe.

Chelsea, opmuntret af en sjældent aktiv Potter på sidelinjen, øgede indsatsen i jagten på den udligning, der kunne forhindre det sjette nederlag i ligaen i denne sæson.

Det viste sig dog at være "a bridge too far" for værterne, der manglede kreativitet på den sidste tredjedel af banen og måtte se sig tilført endnu et nederlag mod gæsterne - endda den fjerde kamp i træk uden at score mod dem.

Som supplement til deres fantastiske form på udebane registrerer City dermed en 19. sejr i 26 kampe på udebane og kun et enkelt nederlag på rejser væk fra Etihad.

Flashscores Man of the Match: İlkay Gündoğan (Manchester City)