Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stangspringer mod hækkeløber: Skandinaviske superstjerner mødes i alternativ sprintduel

Armand Duplantis har vundet guld to gange OL og to gange ved VM. Hele ni gange har svenskeren sat verdensrekord.
Armand Duplantis har vundet guld to gange OL og to gange ved VM. Hele ni gange har svenskeren sat verdensrekord. Cameron Spencer/Getty Images
I september venter en noget anderledes sprintdyst på atletikbanen, når to af de største skandinaviske atletikstjerner løber 100 meter forud for det årlige Diamond League-stævne i schweiziske Zürich.

Den ene er stangspringer, den anden er hækkeløber. Førstnævnte er svensker, sidstnævnte er nordmand. Begge er indehavere af både verdensrekorden og den olympiske rekord i deres respektive discipliner, og ved sommerens OL blev det til henholdsvis guld og sølv.

Men om lidt under en måned mødes de i en helt tredje disciplin, for før Diamond League-stævnet i schweiziske Zürich i starten af september, er der nemlig arrangeret et 100 meter løb mellem svenske Armand Duplantis og norske Karsten Warholm.

Begge atleter er sponsoreret af både Red Bull og Puma, og det er de to store virksomheder, der i samarbejde med Weltklasse Zürich, byens årligt tilbagevendende atletikstævne i Diamond League-serien, har stablet sprintdysten på benene.

Det bliver formentlig en ganske tæt dyst, for 28-årige norske Warholm er kendt for sit antrit ud af startblokkene i 400 meter hæk, mens 24-årige Duplantis var en ganske hurtig sprinter som teenager, hvor svensk-amerikaneren repræsenterede Lafayette High School.

På de 400 meter hæk, hvor Warholm ved OL i Tokyo vandt guld og satte både verdensrekord og olympisk rekord, er Warholm nemlig første og hidtil eneste mand under 46 sekunder med tiden 45.94.

I sin favoritdisciplin snitter Warholm således 11.50 sekunder per 100 meter med hække, hvorfor nordmanden altså formentlig snildt vil kunne ramme en tid omkring eller under de 10.50 sekunder på 100 meter spurten.

Omvendt viste Duplantis, som før nævnt, allerede som teenager, at han havde fart i benene, da han ved et high school-stævne i 2018 løb imponerende 10.57. Siden må Duplantis forventes at være blevet hurtigere, for svenskeren træner ganske ofte som var han rendyrket sprinter og har i de seneste år forbedret sin tilløbsfart.

Mens det blev til sølv for Warholm ved årets OL på de 400 meter hæk, amerikanske Rai Benjamin snuppede guldet, blev det som bekendt til guld for Duplantis, der for niende gang i karrieren satte ny verdensrekord, denne gang på højden 6.25 meter.

Sprintopgøret mellem Duplantis og Warholm er planlagt til onsdag 4. september, før Diamond League-stævnet i den schweiziske by løber af stablen torsdag 5. september.