Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Står overfor gigantisk kamp: Her er det, du skal vide om Silkeborgs opgør mod West Ham

West Ham liner up på London Stadium
West Ham liner up på London StadiumProfimedia
Der venter en stor opgave for Kent Nielsen og Silkeborg, når de torsdag aften møder West Ham på London Stadium. Heldigvis kan midtjyderne se frem til støtte fra over tusinde medrejsende fans.

Det var ikke langt fra, at Silkeborg IF i midten af september havde skabt den helt store sensation, da West Ham United besøgte kunstgræstæppet på Jysk Park. 

Silkeborgenserne kom foran tidligt, inden englænderne skruede bissen på og scorede tre gange før pausen, men i anden halvleg var Kent Nielsens mandskab tæt på at bringe regnskabet i balance, da Søren Tengstedt reducerede og hjemmeholdet efterfølgende pressede på for at udligne. 

Siden har Silkeborg vundet to gange i Conference League med samlet 10-0 over rumænske FCSB, men torsdag aften er det en anderledes stor mundfuld, der venter for Silkeborg. 

På mægtige London Stadium med plads til mere end 60.000 tilskuere, skal Kent Nielsen nemlig forsøge at guide Silkeborg til point mod et West Ham, der kun har lutter sejre på resultatlisten fra dette Conference League gruppespil. 

Oppe mod en overmagt

Mandag var West Ham senest i aktion, da de tog en tomålssejr over Bournemouth i Premier League, og Silkeborg-chefen forudser en hel del ændringer i den engelske startopstilling i forhold til mandagens kamp. 

"Vi er stadig oppe mod en overmagt," kommer det fra Kent Nielsen på klubbens egen hjemmeside. "Ligegyldigt hvem de skifter ud og ind, vil der stadig være spillere på banen, der som minimum koster lige så meget, som hele vores spillerbudget. 

Den analyse deles af Tobias Salquist, der dog pointerer, at Silkeborg har troen på, at de kan drille det engelske mandskab. 

"Forhåbentlig kan vi tage noget med derfra, men vi ved også, at uanset om de stiller med bedste eller andenbedste opstilling, så er det spillere til jeg-ved-ikke hvor mange penge og sindssygt dygtige spillere. Så vi har stor respekt for West Ham, men vi har også stor tro på os selv," fortæller 27-årige Tobias Salquist. 

Salquist og Co. kan dog se frem til stort støtte fra cirka 1.200 medrejsende Silkeborg-fans, der skal forsøge at skabe noget dansk larm. 

"Fansene er skidegode, og jeg er sikker på, vi nok skal få dem at høre i morgen," lyder det fra Sebastian Jørgensen, der er brandvarm med seks scoringer i sine seneste tre kampe. 

Skotske David Moyes har siden december 2019 stået i spidsen for West Ham - men også i efteråret af 2017 og foråret af 2018 havde han en periode i den engelske hovedstadsklub.
Skotske David Moyes har siden december 2019 stået i spidsen for West Ham - men også i efteråret af 2017 og foråret af 2018 havde han en periode i den engelske hovedstadsklub.AFP

Stor respekt fra Moyes

I den engelske hovedstad ser man ikke på kampen som en anden David mod Goliat. Særligt de to storsejre mod rumænske FCSB har sat ringe i vandet i West Ham lejren. 

"De har en fed spillestil og nogle fantastiske spillere. Det bliver en svær opgave, men forhåbentlig kommer vi ud med en sejr. De har slået FCSB 5-0 i begge deres indbyrdes opgør, og vi har set begge kampene igennem. Den slags sker ikke ofte, så vi ved at vi virkelig skal være oppe på tæerne og starte skarpt," understreger forsvarsspilleren Ben Johnson overfor den engelske klubs hjemmeside.

Også cheftræner David Moyes, der tidligere i karrieren også har stået i spidsen for Manchester United, har stor respekt for Silkeborg, som ikke er første danske modstander i dennes sæson for Moyes' tropper. 

"Vi havde Viborg i kvalifikationen, som er treere (toere, red.) i Superligaen, og nu har vi Silkeborg, som ligger nummer fire. Jeg så Sevilla tage til København og spille uafgjort med et hold, der ligger midt i tabellen, så jeg synes faktisk, at dansk fodbold er i en utrolig god situation lige nu," påpeger 59-årige David Moyes.

I det hele taget har David Moyes et rigtig godt øje til dansk fodbold: "Det danske landshold er nummer ti på verdensranglisten, og jeg synes, at de producerer en masse virkelig gode spillere, deres spillestil er spændende, og jeg beundrer dem virkelig."

Potentiel debut til dyrt indkøb

Et glimrende eksempel på Kent Nielsens kommentar om de to klubbers økonomiske situationer kan findes i Nayef Aguerd. Den 26-årige marokkanske midtstopper blev hentet til London i sommer, hvor han kom til fra Rennes. Prisen? Kølige 255 millioner danske kroner. 

Marokkaneren har dog endnu ikke spillet en eneste kamp for West Ham, men torsdag forventer David Moyes altså, at debuten kan komme for Aguerd, der altså muligvis er med i truppen mod Silkeborg. 

Til gengæld må West Ham undvære Maxwel Cornet, Lucas Paquetá og en af de tre målscorere fra første opgør mod Silkeborg, Craig Dawson. Samtidig er profilen Jarrod Bowen tvivlsom, efter han ikke deltog i onsdagens sene træningspas. 

Hos Silkeborg bliver det uden Mark Brink, Oliver Sonne, Niclas Holm Pedersen og Gustav Dahl, der alle er ude med skader. 

Omvendt er Lukas Engel og Pelle Mattsson blevet klar til kamp, og begge er således en del af Kent Nielsens 23 mand store trup.