Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stemningsskabende gruppe stopper: "Vi var aldrig det rette match for DBU"

Den Røde Mur ved kampen mellem Danmark og Østrig (2-0).
Den Røde Mur ved kampen mellem Danmark og Østrig (2-0).Michael Barrett Boesen/Ritzau Scanpix
Der skal findes nogle nye til at skabe stemning til landskampene i Parken.

Fangrupperingen Danske Rødder er færdig som stemningsskabende enhed til fodboldlandsholdets kampe.

Det fortæller gruppen i et opslag i Facebook-gruppen Den Røde Mur.

Danske Rødder var blandt andet med til at skabe stemning omkring kampene i Parken ved EM i 2021 og havde ifølge sig selv et "fornuftigt" forhold til Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det blev dog aldrig helt godt.

"Vi fik, efter EM, et fornuftigt samarbejde med DBU op at køre - selvom vi dog måtte give afkald på flere ønsker. Dette skyldes nok en gammeldags tilgang og en stor forsigtighed fra DBU’s side.", skriver Danske Rødder blandt andet og fortsætter:

"Vi har dog forståelse for, at DBU er underlagt nogle andre krav, end man ser i klubberne. Vi havde dog håbet på en lidt længere line, end den vi fik. På trods af DBU’s tunge dansetrin blev der knoklet hårdt med at udbrede nye sange, ved at dele flyers ud og via de sociale medier.

Fangrupperingen og DBU kom aldrig til at falde i hak, og det er derfor, at samarbejdet nu stopper.

"Vi var aldrig det rette match for DBU, og det var gensidigt. Kærligheden til Danmark og landsholdet opvejede dog de barrierer, som vi på forhånd vidste, at der var"

Danske Rødder har blandt andet følt sig uretfærdigt behandlet, fordi DBU har givet karantæner til en række personer, som "gentagne gange har vist uacceptabel opførsel under Danmarks landskampe".

Det forstår man ikke meget af hos Danske Rødder, der kalder karantænerne for "en hetz", da de ifølge gruppen "ikke bakkes op af beviser på regelbrud".

Af samme årsag vil Danske Rødder ikke bakke op om et nyt fantiltag, inden karantænerne er omstødt.

Fangrupperingen blev i sommeren 2022 frataget en fast plads på tribunen til fodboldlandsholdets hjemmekampe samt ansvaret for capoen. Det er den person, der fører an, når der skal synges slagssange.

"Det har vi gjort, fordi vi oplever, at flere melder tilbage til os, at de føler sig utrygge på tribunen under Danmarks seneste landskampe."

"Både gennem tilskuerundersøgelserne og gennem direkte kommunikation til os. Det kan vi naturligvis ikke acceptere", skrev DBU dengang.

Ekstra Bladet har i forbindelse med meldingen fra Danske Rødder forgæves forsøgt at få en kommentar fra DBU.