Stjernekeeper blev udelukket på grund af doping, men nu er der overraskende nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stjernekeeper blev udelukket på grund af doping, men nu er der overraskende nyt

Stjernekeeper blev udelukket på grund af doping, men nu er der overraskende nyt
Stjernekeeper blev udelukket på grund af doping, men nu er der overraskende nytProfimedia
Den schweiziske håndboldmålmand Nikola Portner kan vende tilbage til håndboldbanen, efter at han siden april har været suspenderet på grund af en positiv dopingprøve.

Det skriver den tyske Bundesliga på sin hjemmeside.

Portner blev suspenderet, da det kom frem, at Magdeburgs stjernemålmand var blevet testet positiv i en dopingkontrol.

Tysklands Antidopingagentur oplyste efterfølgende at det var det stimulerende stof methamfetamin, der blev fundet i schweizerens prøve.

"I den videre procedure bekræftede uafhængige og anerkendte dopingeksperter, at mængden af forbudt stof påvist i kroppen af atleten havde så lille en dosis, at et aktivt indtag og en præstationsfremmende effekt kan udelukkes", lyder det på hjemmesiden.

Det er derfor en enig ligaledelse, der nu ophæver suspenderingen af den schweiziske målvogter.

Ligaen skriver videre, at der oven på den positive test fandt en ransagning af Portners lejlighed sted, hvor der ikke blev fundet beviser, der kunne tyde på et forbrug af methamfetamin.

Stoffet kaldes også "ice" eller "crystal meth" og er i familie med amfetamin og kokain, men er ifølge sundhed.dk stærkere og mere vanedannende. Virkningen er blandt andet eufori og øget energi og sexlyst.

"Den øjeblikkelige udelukkelse fra kamp og træning i Bundesligaen var dog nødvendig, efter at en test viste en lille mængde methamfetamin i Nikola Portners urin, som afveg fra normen", lyder det på den tyske ligas hjemmeside.

Nikola Portner er i Magdeburg klubkammerat med danskerne Michael Damgaard og Magnus Saugstrup og var i sidste sæson med til at vinde Champions League.

Holdet vandt i den netop overståede sæson det tyske mesterskab og nåede til semifinale i Champions League, hvor det dog til exit mod Aalborg Håndbold.