Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Superslovener tog historiens andet VM i gravel: 43-årig spansk legende nummer fire

Matej Mohorič erobrede søndag et sæt regnbuestriber ved årets VM i gravel.
Matej Mohorič erobrede søndag et sæt regnbuestriber ved årets VM i gravel. Profimedia
Historiens andet VM i gravel blev søndag vundet af slovenske Matej Mohorič, da den 28-årige superstjerne kørte alene over målstregen i det norditalienske. Blandt de ryttere, der kæmpede om de sekundære placeringer, var den 43-årige forhenværende stjerne fra landevejen, Alejandro Valverde.

Søndag blev historiens anden udgave af VM i gravel afviklet i Treviso-provinsen nord for Venedig i Italien. Her skulle køres 163 hårde kilometer på grus, snoede, små landeveje og nogle forfærdeligt hårde mure undervejs.

Selvom der var adskillige decideret gravel-specialister til start, som 37-årige tyske Paul Voß og 29-årige amerikanske Keegan Swenson, så blev det i høj grad stjernerne fra det professionelle landevejsfelt, der endte med at dominere topplaceringerne. 

Det blev således den 28-årige slovenske superstjerne Matej Mohorič, der kunne række hænderne i vejret og lade sig hylde som verdensmester efter en overbevisende forestilling på de norditalienske grusveje, mens belgiske Florian Vermeersch tog sølvet og britiske Connor Swift tog bronzemedaljen. 

Hele 224 mand var til start og undervejs ventede et grusomt hårdt udskillelsesløb, der med omtrent 25 kilometer tilbage havde resulteret i en frontgruppe bestående af tre ryttere, Mohorič, Vermeersch og Swift, mens adskillige ryttere jagtede bagved, heriblandt den 43-årige landevejslegende Alejandro Valverde.

Netop Valverde har, siden han indstillede landevejskarrieren, vist sig som en formidabel gravelrytter, og den tidligere landevejsverdensmester har i løbet af sæsonen vundet to af UCI’s World Series løb i Spanien, først La Indomable i april og efterfølgende Hutchinson Ranxo Gravel i juni. 

Men ikke engang den erfarne spanier kunne følge bomstærke Mohorič, eller de to andre medaljetagere, og da de tre forreste ramte San Vigilio-stigningen blev britiske Connor Swift hurtigt sat af en fokuseret Matej Mohorič, der satte et hårdt tempo i front. 

På nedkørslen fra selvsamme stigning forsøgte Mohorič at åbne et lille hul til Vermeersch, men belgieren var vågen og fangede igen slovenerens baghjul. Da La Serre-stigningen blev ramt med omtrent 19 kilometer til mål kunne belgieren dog ikke længere holde slovenerens baghjul, og så kunne Mohorič ellers cruise resten af vejen til mål. 

Alejandro Valverde tog en fornem fjerdeplads, mens den belgiske superstjerne, Wout van Aert, som der var store forventninger til, måtte tage til takke med en ottendeplads. Bedste dansker i løbet blev 27-årige Mads Rahbek, der kom i mål som nummer 41.