Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Succesfuld fransk svømmer: Bare skørt at blive sammenlignet med Phelps og Spitz

Marchand har været stjernen ved OL i Paris
Marchand har været stjernen ved OL i ParisReuters
Fire finaler, fire guldmedaljer, fire olympiske rekorder: Leon Marchands (22) evner i bassinet i Paris har været så ekstraordinære, at nogle af hans landsmænd måske ikke ville blive overraskede, hvis han både gik på vandet og svømmede i det.

Hjemmebanehelten Leon Marchand, hvis navn har givet genlyd i hele landet, har gjort sit bedste for at holde benene på jorden.

Marchand bliver nu sammenlignet med de amerikanske stjerner Michael Phelps og Mark Spitz, de eneste andre mænd, der har vundet fire individuelle guldmedaljer i svømning ved et enkelt OL, og han er forundret over sammenligningen.

"Det er helt vildt. De fyre er legender. Legender i deres egen sport," siger den unge svømmer, hvis træner, Bob Bowman, også arbejdede med Phelps.

"Det er bare skørt at blive sammenlignet med dem. Jeg tror ikke, jeg forstår det nu. Måske gør jeg det om et par dage."

Marchand startede legene som en frontfigurerne for værtsnationens drømme og forhåbninger - og selvom han ikke havde nogen medaljer inden OL, så fik han hurtigt lavet om på det.

Og han behøvede ikke at vente længe.

Den første guldmedalje kom i det første løb, 400 individuel medley, og franskmanden gennemførte derefter den hidtil usete bedrift at vinde 200 butterfly og brystsvømning på samme dag. Fredag tilføjede han også 200 individuel medley.

"I morges vågnede jeg op og var fuld af energi,"

"Jeg synes ikke, at noget er gået galt i denne uge. Den har været perfekt."

"Fire guldmedaljer er ikke, hvad jeg havde regnet med, jeg kunne gøre. Jeg prøvede i første omgang at vinde én. Jeg havde fire chancer for at gøre det."

"Nu har jeg helt sikkert brug for tid til at tænke over, hvad jeg lige har gjort. Så jeg har brug for en ferie."

Bowman sagde, at sammenligningen med Phelps var berettiget.

"Det er på en måde bevist, at Leon slutter sig til Michael i den meget sjældne klub af mennesker, som præsterer bedre, når presset er større," sagde han. "Hans præstationer lever op til presset.

"Der har været mange store svømmere. Han er helt sikkert en af de store."

Duncan Scott, sølvmedaljevinderen, der er en af Storbritanniens store stjerner, er enig.

Han er ved at blive en slags global superstjerne nu," sagde skotten. "Han styrer på en måde Frankrig nu ... man kan se, at han gør det med et smil på læben, og publikum giver ham så meget energi. Det har været fantastisk at være vidne til."