Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Svenske atletik-stjerner raser mod sexistiske OL-billeder: Hvorfor zoomer de på numsen?

Svenske atletik-stjerner raser mod sexistiske OL-billeder: Hvorfor zoomer de på numsen?
Svenske atletik-stjerner raser mod sexistiske OL-billeder: Hvorfor zoomer de på numsen?Profimedia
De svenske atletikudøvere Julia Henriksson og Maja Åskag mener de bliver udsat for sexisme i den måde, som OL bliver filmet på

"Det er skørt, at det faktisk sker. At der sidder gamle mænd bag et tv-kamera og stirrer på dig", siger 24-årige Julia Henriksson til Expressen. Hun fortæller dog endvidere, at hun ikke selv har følt sig sexualiseret på tv.

Det har 21-årige Maja Åskag til gengæld. "Når de zoomer ind på numsen og den slags... Jeg vil helt sikkert sige, at jeg er blevet udsat for det. Når man ser visse programmer bagefter, tænker man, 'Åh gud, hvorfor filmer de det her?'". Det er ikke rigtig relevant, siger Åskag til Expressen.

Før legene lovede Yiannis Exarchos der er chef for OLs tv-produktion ellers , at man bør tænke mere over, hvordan der filmers.

"Desværre ser jeg stadig kvinder blive filmet på en måde, hvor man kan se, at der stadig findes stereotyper og sexisme. Kameramænd filmer mænd og kvinder på forskellige måder. Kvindelige atleter er der ikke, fordi de er mere attraktive, de er der, fordi de er eliteatleter og bør vises på samme måde", sagde Yiannis Exarchos.

Henriksson og Åskag fortæller, at det ikke påvirker dem mentalt før en konkurrence. 

Det er dog noget, de gerne vil af med. "Det er vildt, at man overhovedet skal tage det op i 2024 og sige det åbent. De skulle ikke have haft lov til at filme kvinder sådan før", siger Henriksson, inden Åskag tilføjer: Man føler bare det "uh hvor er det ulækkert og unødvendigt", siger hun.