Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Swiatek overvinder dårlig start og slår Vondrousova ved WTA Finals

Swiatek havde lige vundet sin første WTA 1000-titel i sæsonen i Beijing.
Swiatek havde lige vundet sin første WTA 1000-titel i sæsonen i Beijing.Reuters
Iga Swiatek (22) fik vendt 2-5 i første sæt ,og vandt til sidst 7-6(3), 6-0 over Marketa Vondrousova (24) i polakkens første kamp i gruppespillet ved sæsonafslutningen WTA Finals i Cancun mandag.

Efter at have kæmpet for at finde sin rytme i starten, mod den storspillende venstrehåndede Vondrousova, fik Swiatek skabt en breakbold, som hun konverterede på sin modstanders baghåndsfejl, for at reducere til 5-3 og dermed gribe momentum.

Vondrousova servede for sættet for anden gang ved 5-4, men Swiatek brød igen med en præcis baghåndsvinder op ad linjen til 5-5, da hun begyndte at tage kontrol over kampen, konstruerede point fra baseline, og skar ned på sine fejl.

Swiatek afsluttede comebacket i første sæt med en dobbeltfejl, og en desillusioneret Vondrousova gik stille med dørene i andet sæt.

Selvom hun forsvarede sin titel ved French Open, og dermed vandt sin fjerde Grand Slam-titel, har 2023 været noget af en skuffelse for Swiatek, som ikke kom længere end til kvartfinalen i nogen af de andre majorturneringer, og mistede sin førsteplads på verdensranglisten.

Hun kom dog til sin tredje WTA-finale med masser af momentum, efter at have vundet sin første WTA 1000-titel i sæsonen i Beijing, og hun har en chance for at generobre førstepladsen fra Aryna Sabalenka i Cancun.

Vondrousova, som debuterede i top-10, efter at have været den overraskende vinder af Wimbledon, deltager for første gang i sæsonfinalen, som består af de otte bedste singlespillere og doublehold i verden.

I aftenens anden gruppe B-kamp, skulle den amerikanske US Open-mester Coco Gauff kun bruge 56 minutter på at besejre Ons Jabeur 6-0 6-1 i et regnvejrs-forsinket opgør, hvilket var det fjerde straight-set-resultat, i singleturneringen indtil videre.

Gauff, som er seedet tre i turneringen, møder Swiatek i sin næste kamp på onsdag.