Team Esbjerg udspiller Odense i dansk CL-duel

Team Esbjerg overlegne mod Odense.
Team Esbjerg overlegne mod Odense.Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg satte tingene på plads allerede i første halvleg mod Odense Håndbold i Champions League.

Team Esbjerg satte søndag en tyk streg under sin status som Danmarks bedste håndboldhold på kvindesiden.

I det rent danske opgør i Champions League vandt vestjyderne med 39-30 over Odense Håndbold.

Det var første gang, at den svenske træner Tomas Axnér styrede Esbjerg i et opgør mod Odense. Han afløste fra sæsonens start Jesper Jensen, der nåede seks år som træner i klubben.

Tomas Axnér kunne med stor fornøjelse se sit hold folde sig ud fra start, hvor Odense derimod ikke var på dupperne.

Line Haugsted kom godt fra start med tre mål i de første 11 minutter, og kort efter måtte Odense ty til timeout bagud med 4-8.

Træner Ole Gustav Gjekstads peptalk havde dog ingen positiv effekt for fynboerne. Esbjerg var ustoppelig og afgjorde reelt allerede kampen med føringen på 22-13 kort før pausen.

Odense forsvarede sig dårligt, og 22 mål imod i første halvleg sagde det hele.

Særligt Henny Reistad og Michala Møller, der blev kåret som kampens spiller, var flyvende for Esbjerg og scorede henholdsvis ti og ni mål.

Odense kom lidt bedre med i anden halvleg, men Esbjerg holdt hele vejen fast i et solidt forspring.

Allerede midtvejs i anden halvleg fyrede Odense den sidste timeout af, men Odense kom ikke tættere på end at være bagud med syv mål.

"Jeg ved ikke, hvor jeg skal begynde. Det er megaskuffende. Vores præstation viste slet ikke, hvad vi kan. Det var et reality-tjek på, at vi ikke er, hvor vi skal være lige nu," siger Odenses Helena Elver til DR efter kampen.

Med sejren har både Team Esbjerg og Odense to point for to kampe i Champions League-gruppe B.