Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic ellevild med kroatisk teenagemodstander: Håber at arbejde sammen i fremtiden

Dino Prižmić diskede op med syv serveesser, da den unge kroat søndag mødte sit store idol Novak Djokovic.
Dino Prižmić diskede op med syv serveesser, da den unge kroat søndag mødte sit store idol Novak Djokovic.Anthony Wallace/AFP
Søndag tvang den kroatiske teenager Dino Prižmić sin serbiske modstander, legendariske Novak Djokovic, ud i sidstnævntes længste første runde-kamp ved en Grand Slam i karrieren, da de to spillede mere end fire timers tennis. Og serberen er så imponeret af Prižmić’ præstation, at han gerne i fremtiden ser sig selv som en del af kroatens team.

Novak Djokovic fik hård kamp i sin første runde-kamp af årets Australian Open, hvor blot 18-årige kroatiske Dino Prižmić udfordrede den serbiske tennislegende. Kroaten tog andet sæt og tvang den forsvarende Australian Open-mester ud i mere end fire timers hård tennis.

Efter kampen var serberen fuld af rosende ord til sin unge konkurrent, der har haft lige netop Djokovic som sit idol i løbet af sin barndom. Da Prižmić i 2023 sejrede ved juniorernes French Open sendte Djokovic da også en hilsen i kroatens retning.

Men der var ikke kun roser til Prižmić efter søndagens opgør, der endte med en sejr på 3-1 i sæt til Djokovic. Der var sågar også en halvvejs invitation til et samarbejde engang i fremtiden, når Djokovic ikke længere selv er aktiv på tennisbanen. 

”Stor ros til ham, til hans hold, til hans familie, og jeg vil helt sikkert gerne være i hans hjørne, så han inviterer mig forhåbentlig, for han kommer til at udrette store ting i løbet af hans karriere, er jeg sikker på. Vi kommer til at se rigtig meget til ham i fremtiden,” faldt ordene fra Djokovic således umiddelbart efter sejren.

For nuværende må Prižmić dog formentlig slå koldt vand i blodet, for med tre Grand Slam-titler i 2023 er der intet, der tyder på, at Novak Djokovic’ karriere er faretruende tæt på at være ovre. Prižmić har dog allieret sig med landsmand Miro Hrvatin, der tidligere blandt andet har hjulpet serbiske Miomir Kecmanović og amerikanske Bernarda Pera til gennembrud på henholdsvis ATP- og WTA-touren. 

Og måske kan Prižmić også i fremtiden få lov at arbejde med Djokovic’ nuværende træner, den forhenværende kroatiske topspiller Goran Ivanišević. Prižmić kommer nemlig fra samme tennisklub i den kroatiske kystby Split, som blandt andre Ivanišević og Mario Ančić ligeledes er udklækket i.

Kampen var Dino Prižmić’ allerførste Grand Slam-kamp i karrieren, efter han klarede sig gennem årets kvalifikation ved at slå argentinske Mariano Navone, landsmand Duje Ajduković og sidst tunesiske Aziz Dougaz. Mens Djokovic er verdensetter, indtager Prižmić i øjeblikket en placering som nummer 178 på ATP’s verdensrangliste.