Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk himmelstormer øjner Grand Slam deltagelse efter karrierens største sejr

Opdateret
Elmer Møller vandt karrierens første ATP Challenger-titel i Portuga
Elmer Møller vandt karrierens første ATP Challenger-titel i PortugaMARCO ZACNurPhotoNurPhoto via AFP
Elmer Møller vandt karrierens første ATP Challenger-titel i Portugal og kan nu se frem til at spille med i kvalifikationen til Australian Open til januar.

På grus i Portugal stod Elmer Møller i karrierens og årets tredje finale på ATP Challenger Tour. Tredje gang blev lykkens gang for Davis Cup-spilleren.

Modstanderen var verdensranglistens nummer 127 Daniel Galan, der sidste år var fremme som nummer 56 i verden. Men som i hele ugen lod Elmer Møller sig ikke påvirke af at være underdog på papiret.

Colombianeren blev slået med 6-4, 7-6. Dermed kunne den 21-årige Møller sætte karrierens største triumf ind på kontoen, der i forvejen rummede seks mindre turneringssejre som professionel.

“Det var virkelig fedt. Det har været lange to uger, men jeg er virkelig glad for, at jeg blev i det og har spillet virkelig godt i løbet af ugen. Så det er megafedt også at få noget belønning for det,” siger Elmer Møller.

Davis Cup-spilleren var gennem to kampe i kvalifikationen for overhovedet at komme ind i turneringen. Sidste uge var han i øvrigt også i kvalifikationen og kom ind som lucky loser i en tilsvarende turnering i Lissabon. Her nåede Elmer Møller til semifinalen.

Han fortsætter på den iberiske halvø i næste uge. Her tager Elmer Møller til Valencia, hvor han ligesom i denne uges semifinale møder den tidligere nummer 17 på verdensranglisten, Albert Ramos-Vinolas.

De gode resultater giver Elmer Møller et solidt løft på ATP-listen. Han kommer for første gang i karrieren ind i top-200. På ’live-rankingen’ ligger han aktuelt nummer 172.

Dermed kan han godt begynde at bestille flybillet Down Under i starten af det nye år. Rangeringen vil nemlig give Elmer Møller adgang til kvalifikationen til grand slam-turneringen Australian Open.

“Det er en belønning for noget hårdt arbejde. Jeg tror, den er sikker nu. Jeg er ikke helt 100. Men hvis den er sikker, så er det i hvert fald virkelig fedt og noget jeg vil glæde mig rigtig meget til,” siger Elmer Møller om den forestående oplevelse i Australien.