Ulykkelig tennis-legende afslører: "Kræften er vendt tilbage"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ulykkelig tennis-legende afslører: "Kræften er vendt tilbage"

Evert kommer ikke til at arbejde ved det kommende Australian Open.
Evert kommer ikke til at arbejde ved det kommende Australian Open.Profimedia
Den attendobbelte Grand Slam-mester Chris Evert er blevet diagnosticeret med tilbagefald af kræft og er i behandling, sagde hun i en erklæring fredag.

"Selvom det er en diagnose, jeg aldrig har ønsket at høre, føler jeg mig endnu en gang heldig, at den blev opdaget tidligt," siger Evert i en udtalelse, der er udsendt af ESPN og også delt på den sociale medieplatform X.

"Baseret på en PET CT-scanning gennemgik jeg endnu en robotoperation i sidste uge. Lægerne fandt kræftceller i den samme bækkenregion. Alle celler blev fjernet, og jeg er begyndt på endnu en omgang kemoterapi."

Den 68-årige Evert sagde i januar 2022, at hun var blevet diagnosticeret med kræft i æggestokkene. Hendes yngre søster, Jeanne Evert Dubin, døde af den samme sygdom i februar 2020 i en alder af 62 år.

Evert sagde, at hun ville træde tilbage fra sit kommentatorarbejde hos ESPN og "ikke vil være i stand til at slutte sig til mine kolleger, når ESPN vender tilbage til Melbourne til Australian Open i næste måned."

Hun sagde dog, at hun ville være "klar til resten af Grand Slam-sæsonen!"

Evert var en dominerende skikkelse i kvindetennis i 1970'erne, hvor hun vandt 157 WTA-singletitler og nåede altid mindst semifinalen i 52 af de 56 Grand Slam-turneringer, hun deltog i.

Hendes tohånds baghånd og nådesløse præcision fra baseline var en inspiration for den næste generation af kvindelige tennis-spillere. Hendes rivalisering med Martina Navratilova, der strakte sig fra 1973 til 1988 og omfattede 14 Grand Slam-finaler, er en af de største i sportshistorien.

Siden hun trak sig tilbage, har Evert arbejdet som tv-kommentator, og hun har også været mentor for talentfulde unge spillere i de tidlige stadier af deres WTA-karriere.

Evert, som gennem en gentest opdagede, at hun havde risiko for kræft, sagde, at det faktum at kræften blev opdatet tidligt var nøglen til helbredelse.  

"Jeg opfordrer alle til at kende deres familiehistorie. Tidlig opdagelse af kræft redder liv. Vær taknemmelige for jeres helbred i denne juletid."