Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stærkt servende Rune spiller sig i kvartfinale: Besejrer schweizisk hjemmebanefavorit

Andreas Würtz Adamsen
Holger Rune spillede i 2022 karrierens fjerde ATP-finale i netop Basel, hvor det dog blev til nederlag mod canadiske Félix Auger-Aliassime.
Holger Rune spillede i 2022 karrierens fjerde ATP-finale i netop Basel, hvor det dog blev til nederlag mod canadiske Félix Auger-Aliassime.ČTK/AP/Georgios Kefalas
Med en sikker sejr i to sæt over schweiziske Dominic Stricker er Holger Rune klar til kvartfinalen i schweiziske Basel, hvor der spilles Swiss Indoors i disse dage. Selvom kampens andet sæt skulle afgøres i et tiebreak, var danskeren overordnet set klart bedre spillende end sin schweiziske modstander.

Holger Rune er for tredje år i træk kvartfinaleklar i schweiziske Basel. Torsdag aften spillede danskeren sig således forbi 22-årige schweiziske Dominic Stricker i Swiss Indoors, der er en såkaldt ATP 500-turnering. Danskeren slog schweizeren i to sæt med cifrene 6-3, 7-6(2).

Første sæt forløb ganske planmæssigt for danskeren, der brød allerede i andet serveparti for Dominic Stricker, endda på en suveræn stime af vundne point, så da Rune servede for femte gang i sættet var det for at bringe sig foran.

Det lykkedes danskeren med uden de store problemer, igen et parti hvor Stricker ganske enkelt ikke fik et ben til jorden, et parti som Rune altså vandt uden at tabe et eneste point til den schweiziske hjemmebanefavorit.

Anderledes tæt blev det altså i andet sæt, hvor Holger Rune pludselig havde svært ved at fremtvinge fejlene hos Stricker, mens han ligeledes selv begyndte at lave en del flere uprovokerede fejl, hvilket særligt blev kosteligt i danskerens tredje servparti.

For mens serverne fra lige side sad helt og aldeles i skabet, flere af dem endda serveesser placeret helt på stregen, så havde danskeren svært ved at finde fodfæste i serverne fra ulige side og efter at have haft fem muligheder for at vinde partiet såvel som overlevet en enkelt breakbold, måtte danskeren i sidste ende afgive serven til den brydende Stricker.

Selvom Stricker umiddelbart efter konsoliderede bruddet, så fik Rune lynhurtigt stabiliseret sit spil, sørgede først for sikkert at holde egen serv, for så derefter at svare igen med først et brud og dertilhørende konsolidering, hvorfor sættet altså igen var helt lige.

I sidste ende måtte et tiebreak afgøre sættet, og her viste Rune sig som den bedre spiller. Stricker, der er med i turneringen på et wild card efter en langvarig skade, der har sendt schweizeren helt ned som nummer 258 i verden, vandt således blot to point i tiebreaket.

Sejren kom i hus på baggrund af blandt andet 10 serveesser med to dobbeltfejl, hvilket gav danskeren en sejrrate på 81 procent på sine førsteserver, såvel som 31 vindere undervejs, og danskeren fortsætter dermed sin fine efterårsform, der forleden bragte Rune frem til semifinalen i Japan Open i Tokyo.

Nu venter belgiske David Goffin, der er med i Basel som lucky loser, i kvartfinalen. Således er det altså en papiret overkommelig modstander, men Goffin kommer til turneringen i forrygende form, efter belgieren ved Shanghai Masters besejrede både Lorenzo Musetti og Alexander Zverev.

Skulle Rune, der er seedet som nummer fire i turneringen, spille sig forbi Goffin, vil enten canadiske Denis Shapovalov eller vinderen af opgøret mellem franske Giovanni Mpetshi Perricard og ottende seedede canadiske Félix Auger-Aliassime vente i en semifinale.

Netop Auger-Aliassime har vundet turneringen de seneste to år og slog i begge tilfælde Holger Rune, i 2022 i et finaleopgør, i 2023 i et semifinaleopgør. Således kan danskeren måske få chance for at revanchere sig mod den stærke canadier.

Med sejren fortsætter Rune også så småt sin fremgang på verdensranglisten, hvor danskeren er gledet ud af top-10 efter ellers at have været helt oppe som verdens nummer fire. Således er Rune sikker på at kravle over Hubert Hurkacz og ligger som minimum nummer 13 på næste udgivelsen af ranglisten.