EKSKLUSIVT: Tidligere verdenstoer Ons Jabeur taler EM, Wimbledon og nuværende form

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EKSKLUSIVT: Tidligere verdenstoer Ons Jabeur taler EM, Wimbledon og nuværende form

Ons Jabeur har allerede vundet fire kampe på græs i 2024.
Ons Jabeur har allerede vundet fire kampe på græs i 2024.AFP
Den tunesiske tennisspiller Ons Jabeur, som i øjeblikket ligger nummer 10 i verden, afslørede torsdag 20. juni i Berlin, hvordan hun har det forud for Wimbledon, og hvem hun hepper på ved EM 2024.

Jabeur talte eksklusivt med Flashscore efter at have kvalificeret sig til kvartfinalen i WTA 500-turneringen i den tyske hovedstad, få uger før hun skal forsøge at vinde den Wimbledon-titel, hun har drømt om så længe.

Den tidligere nummer to i verden skal fredag møde Coco Gauff, den nuværende nummer to i verden, om en plads i turneringens semifinale.

Jabeur talte med Flashscore lige efter sin pressekonference, hvor hun diskuterede sine nederlag i Grand Slam-finaler, sine knæsmerter og græsbanerne i Wimbledon.

Uddrag af en snak med Afrikas bedste tennisspiller
Flashscore

Hvilket hold støtter du ved EM 2024?

"Alle ved, at jeg er en stor fan af Cristiano Ronaldo, så jeg hepper lidt på Portugal. Jeg kan også godt lide England og Italien, og da jeg er i Tyskland, vil jeg også heppe på Tyskland."

"Jeg prøver at se og nyde kampene så meget som muligt. Da Tyrkiet vandt (mod Georgien, red.), var det, som om de havde vundet EM her, alle gik amok. Og Tyrkiets flag ligner Tunesiens, så når de vinder, lader jeg, som om det er Tunesien."

Kunne du tænke dig, at tennis havde en mere fodboldlignende atmosfære?

"Det er et svært spørgsmål, for vi er ikke vant til, at publikum synger under point eller noget i den stil, men alt, hvad der (blandt publikum, red.), som ikke er under point, ville være fantastisk. Jeg har oplevet det i et par kampe, og stemningen var utrolig."

Når nogen råber "Let's go, Ons," og du allerede koncentrerer dig om pointet, er det så i vejen?

"Nej, jeg tager det altid som en positiv ting. Som jeg sagde, kan jeg virkelig godt lide, når publikum synger, det er virkelig rart at høre."

Ons nåede kvartfinalen i Nottingham før Berlin
Ons nåede kvartfinalen i Nottingham før BerlinAFP

Stefanos Tsitsipas er besat af sin rangliste, mens Madison Keys synes, det er en distraktion. Hvad er dit forhold til ranglister?

"I øjeblikket tæller det ikke så meget, jeg føler, at jeg er langt væk (fra toppen, red.). Nu prøver jeg bare at genvinde min selvtillid, have det sjovt på banen, nyde mit spil og være solid som tennisspiller. Alle fortjener at være, hvor de er (på ranglisten, red.), og det vigtigste er at være stærk på ranglisten."

Bia Haddad Maia sagde engang, at hun drømte om at vinde Wimbledon. Har du gode drømme eller mareridt om Wimbledon?

"Jeg er ikke den store drømmer, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg har aldrig drømt om Wimbledon, men jeg håber, at jeg en dag kan gøre den drøm til virkelighed."

Tunesisk flag på resultattavlen efter Ons' sejr i ottendedelsfinalen i Berlin
Tunesisk flag på resultattavlen efter Ons' sejr i ottendedelsfinalen i BerlinAlex Xavier

Wimbledons græs er 'helt anderledes'

På pressekonferencen efter sin sejr over den 28.-seedede Linda Noskova talte tuneseren om sit tennisniveau, sin fysiske tilstand og om, hvordan hun overvinder hårde nederlag ved store turneringer.

Ons er mester i Berlin i 2022 og afslørede også, hvorfor græsset i Wimbledon er unikt. Spørgsmålene nedenfor er fra Flashscore og WTA.

Hvordan har dit knæ det?

"Mit knæ er ok for tiden. Nogle dage er bedre end andre, men jeg tror, jeg bliver nødt til at tjekke det igen efter Wimbledon. På grus er det ok, på græs er det ok, men at skifte underlag er ikke det bedste, så jeg er nødt til at holde det under kontrol."

Er der stadig en kløft mellem det niveau, du spiller tennis på, og det niveau, du gerne vil nå?

"Jeg tror, det er nogenlunde lige. Der er masser af ting, jeg kan forbedre, men jeg lærer af erfaring, at man kan spille dårligt og nå en finale - som det skete i Wimbledon sidste år - og man kan spille godt og også nå en finale. Så jeg tror, det vigtigste er at være positiv i hver eneste kamp."

"Når man kommer til Wimbledon, er det en helt anden turnering, det er et helt andet græs, men jeg nyder at spille på græs, og jeg håber at få mere selvtillid inden Wimbledon."

Tuneseren har vist sin form på tysk græs
Tuneseren har vist sin form på tysk græsProfimedia

WTA 500 i Berlin hævder, at deres græs er meget lig Wimbledon. Ser spillerne det ikke på den måde?

"Jeg har fået at vide, at der er noget undergrundsmateriale, som ikke kan komme fra England på grund af et toldproblem. Og det kan ikke være det samme, for klimaet er helt anderledes, det regner ikke så meget her i Berlin, som det gør i London."

"Hvis du spørger en fodboldspiller, vil han fortælle dig, at hvert stadion har forskelligt græs, og jeg tror, at vi tennisspillere kan være mere strikse med det, fordi vi er mere afhængige af boldens opspring."

Hvor forskelligt er græsset i Berlin fra Wimbledon?

"Bolden hopper højere her, der er flere ujævne stykker, og man får dårlige opspring. Jeg tror også, at græsset er langsommere, fordi bolden hopper højere. Iga (Swaitek, red.) ville elske at spille her."

Føler du, at kun det at vinde Wimbledon er en succes for din karriere, og at alt andet er en fiasko?

"Hvis jeg spurgte enhver tennisspiller på denne planet: "Vil du gerne nå tre Grand Slam-finaler?" ville alle sige ja, og jeg har faktisk stillet nogle spillere dette spørgsmål for at minde mig selv om at være taknemmelig. Nogle tennisspillere har aldrig opnået det, jeg har. Og at være taknemmelig for det, man har gjort, er vigtigt i livet generelt."

"Jeg kommer fra et lille land, fra et kontinent, som drømmer om at vinde en Grand Slam, og det er fantastisk, hvad jeg har opnået. Det er selvfølgelig altid svært at nå finalen og ikke vinde, men jeg vil blive ved med at jagte mine drømme."

"Jeg har lært, at jeg ikke må være bange for at fejle, for det giver mig mod. Hvis jeg når finalen igen og fejler igen og kommer mig igen og når en anden finale igen, vil jeg mere forstå det som at være en stærk kvinde end noget andet."

Følg WTA 500-turneringen i Berlin med Flashscore.