Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Muskelskadet Clara Tauson lukker ned for sæsonen

Ritzau
Clara Tauson har trukket sig fra turnering i Hongkong
Clara Tauson har trukket sig fra turnering i HongkongProfimedia
Clara Tauson er blevet skadet og kan hverken tage del i turnering i Hongkong eller Billie Jean King Cup.

Clara Tauson kommer ikke i kamp mere i år.

Den danske tennisspiller skulle have afsluttet sin egen sæson med WTA 250-turneringen i Hongkong i den kommende uge, men den plan har hun droppet.

Undersøgelser har vist, at hun har pådraget sig en muskelskade, som kræver behandling og genoptræning. Det skriver TV 2 Sport.

"Hun var begrænset fra baglåret i nogle dage, og efter den sidste kamp analyserede vi omfanget og besluttede sammen med det medicinske personale at trække os ud af Hongkong," siger hendes far, Søren Tauson, til TV 2 Sport.

Det betyder også, at Tauson ikke kan deltage i Danmarks opgør mod Mexico i Billie Jean King Cup i midten af november. Det er en streg i regningen for det danske hold, som i forvejen må undvære Caroline Wozniacki.

Vinder danskerne, skal de i foråret spille en kvalifikationskamp om oprykning til Billie Jean King Cup Finals i 2025.

21-årige Tauson har i år spillet sig op som nummer 53 i verden. Senest nåede hun kvartfinalen i turneringen Japan Open. Nu vender fokus mod næste sæson, hvor målet er at stå knivskarpt fra start.

"Det kræver, at hun er 100 procent fysisk frisk og har maksimalt mentalt overskud, når preseason og det tunge arbejde starter om tre-fire uger. Jeg er sikker på, at det vil lykkes med den korrekte dosering af genoptræning og mental afslapning," siger Søren Tauson.

En del af Clara Tausons behandling skal foregå i Italien, hvor hun også tidligere har fået hjælp.

Danmarks bedst rangerede spiller på kvindesiden har vundet 30 kampe og tabt 24 i år. Hun har ikke vundet en titel siden 2021.