Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Grand Slam-kvartfinalist sætter kedelig rekord med 22. nederlag i træk på WTA-touren

Shuai Zhang skriver historie, men i den forkerte retning.
Shuai Zhang skriver historie, men i den forkerte retning.AFP
Den tidligere Grand Slam-kvartfinalist Shuai Zhang (35) har været inde i en forfærdelig stime på WTA-touren i mere end et år og har netop lidt sit 22. rekordstore nederlag i træk i Cincinnati.

Shuai Zhang er ikke det mest berømte navn på WTA-touren. Men hun er tidligere nummer 22 i verden og nåede kvartfinalen i Australian Open i 2016 og Wimbledon i 2019. Hun er bedst kendt i double, hvor hun vandt Australian Open i 2019 og US Open i 2021 sammen med Sam Stosur.

Men i løbet af det sidste halvandet år er det gået fra slemt til værre. Hendes seneste sejr kom den 31. januar 2023 ved (den nu nedlagte) VI Open Sense de Lyon, hvor hun slog Madison Brengle i første runde, inden hun tabte til Maryna Zanevska i anden runde. Hvem kunne dengang have forudset, at det ville blive starten på en historisk negativ stime og på et tidspunkt, hvor hun netop havde opnået sin karrieres bedste rangering ved Australian Open?

16 nederlag i træk i 2023, og en skade, der tvang hende til at afslutte sæsonen i august sidste år. Det betød, at hun kunne genoptage karrieren med en beskyttet rangering, men det ændrede ingenting i 2024. Siden Dubai i februar har der ikke været nogen forbedring, hun fik kun én gruskamp i Madrid, efterfulgt af et exit i første runde i Wimbledon, før hun vendte tilbage til WTA 1000 turneringen i Cincinnati.

Desværre stod hun over for en af de mest formstærke spillere på WTA-touren, Diana Shnaider , og tabte 6-1, 6-4 uden at være i stand til at gøre ret meget. Det var Shuai Zhangs 22. nederlag i træk. Og i en alder af 35 år, hvor hun er tæt på nummer 700 i verden, er det svært at se hende vende den trend....