Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rune spillede sig sikkert videre: Cifrene lyver lidt

Rune havde det hårdt mod Draper.
Rune havde det hårdt mod Draper.AFP
Holger Rune synes, at det var en svær kvartfinale mod Jack Draper, og at sejrscifrene på 6-4, 6-2 lyver lidt.

Resultatet viste, at Holger Rune spillede sig overlegent i semifinalen ved Masters 1000-turneringen Cincinnati Open, da han natten til søndag dansk tid slog britiske Jack Draper med 6-4, 6-2.

Kampstatistik
KampstatistikEnetpulse

Ifølge den danske tennisspiller var det dog langtfra sådan, at det forholdt sig.

"Cifrene viser egentlig ikke, hvordan jeg følte på banen. Det var en svær kamp, hvor jeg var nødt til at spille noget rigtig god og aggressiv tennis," siger Rune i vinderinterviewet.

"Jeg holdt hovedet koldt og hævede niveauet, så det var en rigtig god kamp fra min side."

Sejren var den fjerde i træk for Rune i Cincinnati, og danskeren virker til at have fundet formen, efter at han tidligere på måneden måtte melde afbud til OL på grund af en håndledsskade.

"Det har været en god uge indtil videre, men den er ikke slut endnu. Jeg sagde efter første runde, at jeg skulle spille bedre for at nå langt, og her står jeg og spiller noget rigtig god tennis," siger Holger Rune.

Avancementet til semifinalen i Cincinnati betyder, at Rune er sikker på at rykke frem som mindst nummer 15 på verdensranglisten efter turneringen. I øjeblikket ligger han nummer 16.

I semifinalen, der spilles sent søndag aften, venter amerikanske Frances Tiafoe, der ligger nummer 27 i verden.

Den opadgående formkurve kan vise sig at være perfekt timing for Rune, før det går løs ved grand slam-turneringen US Open om otte dage.

En triumf ved Masters 1000-turneringen i Cincinnati vil være første turneringssejr siden april 2023, hvor han vandt i München.

Rune har en gang tidligere vundet en Masters 1000-turnering. Det var i Paris i november 2022.