Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark fuldender sensationen og slår Kasakhstan 3-0 i Davis Cup

Opdateret
Herredoublen på banen.
Herredoublen på banen.Foto: Dansk Tennis Forbund
Med en sejr i doublen søndag morgen ville Danmark, på baggrund af August Holmgren og Elmer Møllers imponerende lørdags-sejre slå Kasakhstan samlet og dermed være klar til en kvalifikationskamp om at deltage i næste års Davis Cup Finals for verdens 16 bedste nationer. Den opgave lykkedes til fulde med en sejr på 7-6, 6-3 og samlet 3-0 over kasakherne, og dermed beviste danskerne endegyldigt, at de sagtens kan klare sig uden Holger Rune.

Danskerne vandt første sæt efter knap en time og en opslidende tiebreak. De havde ellers lagt fra land med straks at bryde den kasakhiske serv og komme på 2-0, men modstanderne kæmpede sig tilbage i kampen. 

I andet sæt fortsatte kampen med at være utroligt lige frem til stillingen 4-3 til danskerne, der her brød til 5-3 og muligheden for at serve en både overraskende og meget imponerende, dansk sejr hjem.

Kampstatistik
KampstatistikFlashscore

De gjorde de på deres tredje matchbold, og sensationen er dermed en realitet for de undertippede danskere, der stillede op uden superstjernen Holger Rune. Dagens sidste planlagte singlekampe er dermed formålsløse.

Se statistik fra kampen her

De to danskere fik en fremragende start på herredoublen og åbnede med at bryde kasakherne med et rent dansk parti.

Holmgren og Ingildsen var særdeles velspillende, gav ikke meget væk i egen serv, og det danske samarbejde fungerede godt.

Foran 5-4 havde August Holmgren mulighed for at serve det første sæt hjem, men kasakherne spillede et par gode bolde i træk og brød i stedet tilbage i kampen.

Det så ud til at bringe lidt usikkerhed ind hos danskerne, der i det efterfølgende parti var nede med 0-40. Holmgren og Ingildsen viste dog fremragende moral, kæmpede sig tilbage og tog partiet.

Kasakherne svarede dog godt igen, og så skulle det afgøres i tiebreak.

Det var en tæt affære, hvor kasakherne først missede en sætbold, og danskerne to gange efterfølgende ligeledes missede muligheden.

Tredje gang var dog lykkens gang for danskerne, der med 9-7 i tiebreaken sikrede sættet.

Andet sæt var ligeledes en tæt affære, hvor de to doubler fulgtes pænt ad.

Foran 4-3 lykkedes det danskerne at levere et afgørende brud og dermed give sig selv muligheden for at serve sejren hjem.

På den tredje matchbold var der genvist for danskerne, der dermed tog en sensationel samlet dansk sejr over Kasakhstan