Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kaptajn forstår Rune-afbud og håber på Davis Cup-forandring

Holger Rune har et tæt program
Holger Rune har et tæt programDYLAN BUELL/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Frederik Løchte Nielsen forstår, at stjerner som Holger Rune må prioritere sig selv i presset tenniskalender.

Når Danmarks tennislandshold i weekenden møder Kasakhstan, er det uden stjernen Holger Rune, der i denne omgang har valgt at holde fokus på sin egen karriere og de forestående turneringer i Asien.

Holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen havde meget gerne set Rune være med i den svære udekamp, men forstår situationen fuldt ud.

"Vi er selvfølgelig ærgerlige, da vi gerne vil have en af verdens bedste spillere med, men samtidig forstår vi, at en verdensstjerne ikke har det privilegie at kunne lave sin egen planlægning, da de store turneringer ligger, hvor de ligger, i et tætpakket program, der kun bliver presset mere sammen. For Holger er det et puslespil, der skal gå op hver gang, så vi er utroligt glade, når han kan være med til at bidrage, men vi har forståelse for, når han hopper over," siger Frederik Løchte.

Han er ikke den eneste Davis Cup-kaptajn, der ofte må klare sig uden holdets største stjerne. Han ser det som en "præmis i moderne tennis".

"Man ser over hele linjen lande, der ikke har de bedste med hver gang, da det er hårdt at være på i en hel sæson. I dette tilfælde har Holger været meget skadet, og sæsonens slutning er derfor meget vigtig for ham. Vi må tage højde for, hvad der er vigtigt nu og her," understreger Løchte.

Som selverklæret tennisromantiker ser Løchte gerne, at den traditionsrige Davis Cup-turnering kan prioriteres højere i tennisverdenen. Det mener han også, er muligt, hvis man planlægger lidt anderledes.

"Det burde være muligt, men det kommer an på, hvad tennis vil. Der er utroligt mange inden for tennis, der modarbejder hinanden i stedet for at arbejde sammen. Nu har vi Davis Cup, Billie Jean King Cup og United Cup og så videre, og man prøver at klemme mere og mere ind. Det mener jeg, man kan gøre anderedes. Vil man prioritere alt og gøre sæsonen så lang som mulig, er det svært at få alle med."

Den 21-årige Elmer Møller, der er nummer 247 i verden, skal i aktion i første kamp mod Kasakhstan mod verdens nummer 27, Alexander Bublik, lørdag klokken 10 dansk tid.

Derefter spiller August Holmgren (nummer 166) mod Alexander Shevchenko (57).

Søndag spilles der op til tre kampe.