Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Løchte om Davis Cup-sejr: Drengene skrev sig ind i historien

Løchte om Davis Cup-sejr: Drengene skrev sig ind i historien
Løchte om Davis Cup-sejr: Drengene skrev sig ind i historienDansk Tennis Forbund
Frederik Løchte Nielsen mener, at sejren over Kasakhstan er blandt de flotteste i dansk Davis Cup-historie.

Danmarks mandlige tennislandshold fuldendte søndag Davis Cup-sensationen mod Kasakhstan, selv om holdet var uden den største stjerne Holger Rune.

Kaptajn Frederik Løchte Nielsens tropper var undertippede i alle kampe, men vandt alligevel de første tre kampe og sikrede dermed den samlede sejr på udebane i Astana.

"Det er en fantastisk præstation af drengene. Jeg tror, at de rent objektivt har skrevet sig ind i historiebøgerne med en af de flotteste David Cup-sejre i dansk tennishistorie,"siger Frederik Løchte Nielsen.

21-årige Elmer Møller lagde for med en sensationel sejr lørdag over verdens nummer 27, Alexander Bublik, og August Holmgren fulgte op med sejren over verdensranglistens nummer 57, Alexander Shevchenko.

Søndag gjorde doublen med Holmgren og Johannes Ingildsen arbejdet færdigt.

"Jeg er meget stolt over drengene og måden, de vandt kampene på. Det var på egne præmisser. Det var en stor oplevelse," siger Løchte.

Han har tidligere meldt ud, at målet på sigt har været at føre Danmark op blandt verdens 16 bedste nationer, der deltager i Davis Cup Finals.

Med weekendens sejr er Danmark blot én sejr fra at opfylde den målsætning. I starten af 2025 venter en kvalifikationskamp til Davis Cup Finals i slutningen af 2025.

"Det er svært, når vi ikke har lodtrækningen endnu. Det kan blive fugl eller fisk, alt efter hvem man trækker, men det er fantastisk stort, at vi er kommet så langt i pyramiden," lyder det fra Løchte.

 "Det er sådan et op og ned-system, alt efter om man vinder eller taber, og nu er vi kommet fantastisk tæt på, hvilket er virkeligt spændende, og så håber vi at få hjemmebane. Det skaber opmærksomhed og giver fede oplevelser til dansk tennis."