Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sensationel sejr til Elmer Møller over kasakhisk verdensstjerne ved Davis Cup

Opdateret
Elmer Møller under kampen mod Bublik.
Elmer Møller under kampen mod Bublik.Foto: Dansk Tennis Forbund
Elmer Møller mødte lørdag formiddag kasakheren Alexander Bublik i Danmarks første kamp i herresingle i Davis Cup. Bublik, der ligger nummer 27 i verden og blandt andet har vundet fire turneringer på ATP Touren, var selvfølgelig klar favorit mod 21-årige Møller, der blot er nummer 247, i kampen, der blev spillet på udebane i Astana. Den favoritværdighed gav Møller dog ikke meget for, da han sensationelt vandt over Bublik med 1-6, 6-2, 6-2.

Danskeren tabte første sæt med 6-1 på bare 23 minutter, men i anden sæt voksede Møller med opgaven og kom på 4-1 efter 20 minutter.

Senere vandt også August Holmgren sin kamp og bragte Danmark på 2-0: Læs mere om det her

Kampfakta
KampfaktaFlashscore

Bublik søgte at kæmpe sig tilbage i sættet, men ikke desto mindre vandt den unge dansker, drevet af en altødelæggende baghånd, det med hele 6-2 og vendte dermed momentum totalt i opgøret mod den 1,96 meter høje kasakher, der tidligere har været helt oppe som nummer 17 på verdensranglisten.

Og det tog han med ind i tredje sæt. Da Møller brød Bubliks serv til 4-2 og siden servede sig selv på 5-2 lurede sensationen for alvor. Den blev fuldbyrdet, da Møller for anden gang i træk brød Bublik, og kampen dermed endte med en storslået sejr til unge Møller med cifrene 1-6, 6-2, 6-2 i en kamp af præcis halvanden times længde.

Møller vandt en helt forrygende sejr over Bublik
Møller vandt en helt forrygende sejr over BublikDansk Tennis Forbund

August Holmgren møder senere lørdag russiskfødte Alexander Shevchenko. Senere på dagen spilles der tillige en double samt to singlekampe søndag, hvis da ikke danskerne gør rent bord i lørdagens kampe.

Se statistik fra kampen her:

På forhånd gav bookmakerne Møller omkring 10 procents chance for at vinde, men danskeren overraskede og bragte Danmark foran med 1-0 i matchen, der spilles bedst af fem kampe.

Møller var i juniortiden blandt verdens bedste i sin årgang og var spået en stor fremtid ligesom Holger Rune fra samme årgang, men Møller har haft en sværere overgang til de voksnes rækker.

Lørdag viste han så, hvor stort talentet er, ved at tage karrierens største skalp.

Unge Møller fik en ok start på kampen og var tæt på at udnytte, at Bublik lige skulle finde linjerne.

Danskeren spillede sig til to breakbolde ved stillingen 1-1 og burde særligt have udnyttet den første, men Bublik holdt stand og brød så selv til 3-1, da Møller lavede dobbeltfejl på en breakbold.

Derfra var der klasseforskel i sættet, som Bublik afgjorde på 23 minutter.

Det lignede en ekspeditionssag, men Møller havde meget mere i posen.

Møller fik en drømmestart på andet sæt ved at vinde de to første partier rent, og han fastholdt grebet sættet ud ved at vinde sine egne partier meget sikkert.

Danskeren lukkede sættet med endnu et brud til 6-2, da Bublik på den anden sætbold lavede dobbeltfejl.

Møller fastholdt momentum i tredje sæt, hvor han fortsatte med at spille blændende. Han dominerede boldene med stort initiativ og fik belønning for taktikken.

Danskeren bragte sig for alvor tæt på sensationen ved at bryde til 4-2, og i det efterfølgende parti afværgede han en breakbold, før han holdt serv til 5-2.

Møller måtte bruge en challenge, der viste, at han ramte linjen på det, der blev partiets afgørende bold. Bublik blev så frustreret, at han smadrede sin ketsjer til ukendelighed.

Nu skulle Bublik holde serv for at forlænge kampen, men trods foran 40-15 måtte Bublik se Møller fuldende sensationen ved at vinde de næste fire bolde.