Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Alcaraz forventer udfordrende finale mod formstærk tysker: Spiller fantastisk på gruset

Carlos Alcaraz besejrede i semifinalen den nye verdensetter, italienske Jannik Sinner.
Carlos Alcaraz besejrede i semifinalen den nye verdensetter, italienske Jannik Sinner. Alain Jocard/AFP
Selvom Carlos Alcaraz er favorit til at sejre i søndagens French Open-finale og dermed hente karrierens tredje grand slam-titel, så forventer spanieren en hård dyst med formstærke tyske Alexander Zverev.

Søndag eftermiddag venter finalen i årets anden grand slam, French Open, når det spanske vidunderbarn Carlos Alcaraz møder den tårnhøje tyske servekanon, Alexander Zverev, på Court Philippe-Chatrier.

Hos bookmakerne er det den 21-årige spanier, der allerede har vundet både Wimbledon og US Open i henholdsvis 2023 og 2022, der er favoritten, men ser man på tidligere møder de to imellem, er det faktisk tyskeren, der har overtaget.

Således har den noget ældre Alexander Zverev vundet fem ud af de hidtil ni indbyrdes møder, og den 27-årige tysker har to af de seneste tre, herunder deres seneste møde ved en grand slam, da Zverev sendte Alcaraz hjem fra Australian Open med en kvartfinalesejr over spanieren tidligere på året.

Selvom Alcaraz dog stadig har overhånden på gruset, hvor de to er mødtes tre gange med to Alcaraz-sejre til følge, så forventer den unge spanier en hård dyst med den formstærke tysker, der hidtil har sin første grand slam-titel til gode, efter han i 2020 tabte sin hidtil eneste grand slam-finale ved US Open.

”Sascha (Alexander Zverev, red.) spiller fantastisk tennis på gruset. Han server stort, han slår store slag, han er virkelig solid. Det bliver en virkelig spændende finale,” fortæller Alcaraz således om finalen ifølge ATP.

Alexander Zverev har i løbet af karrieren vundet 22 titler, mens Carlos Alcaraz står noteret for hidtil 13 titler.
Alexander Zverev har i løbet af karrieren vundet 22 titler, mens Carlos Alcaraz står noteret for hidtil 13 titler.Flashscore, Mustafa Yalcin/Anadolu via AFP & Dimitar Dilkoff/AFP

Skulle Zverev formå at besejre sin seks år yngre finalerival, vil han blive den første tyske vinder af herrernes French Open i den åbne æra. Således ligger de eneste tyske sejre i turneringen tilbage i amatørtiden i 1930erne, hvor Gottfried von Cramm vandt turneringen to gange, mens også Henner Henkel sejrede en enkelt gang.

Samtidig vil det også være første tyske grand slam titel på herresiden i næsten tre årtier, da Boris Beckers sejr i Australian Open i 1996 var seneste tyske herresejr i de fire mest prestigefyldte tennisturneringer.

Omvendt vil Alcaraz med en sejr blot kunne fortsætte en stor spansk tradition i French Opens nyere historie, for siden 1990 har 19 ud af 33 French Open-vindere nemlig været spanske, langt størstedelen af disse vundet af legendariske Rafael Nadal, der med sine 14 titler har vundet French Open flere gange end nogen anden i historien.

Søndagens finaleopgør mellem Alexander Zverev og Carlos Alcaraz sættes i gang klokken 15 på Stade Roland-Garros.