Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Novak Djokovic takker publikum for at hjælpe ham gennem hård kamp

Novak Djokovic har vundet French Open tre gange
Novak Djokovic har vundet French Open tre gangeReuters
Novak Djokovic (37)var meget glad for den støtte, som han modtog fra French Open-publikummet, hvilket hjalp ham til at undgå et nederlag til Lorenzo Musetti (22) i en thriller i tredje runde.

Verdensranglistens nummer et, Novak Djokovic, er kendt for sin viljestyrke og udholdenhed, men han indrømmede, at hans titelforsvar ved Roland Garros var på gyngende grund, da hans italienske modstander Lorenzo Musetti førte med 2-1 i sæt i løbet af den fire en halv time lange kamp.

"Jeg var i store problemer på banen, og han spillede virkelig fantastisk tennis. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle gøre," fortæller serberen efter kampen.

"Han fik en masse bolde tilbage og slog vindere fra begge hjørner. Gode server, der kørte hver eneste bold ned ad banen. Det føltes ikke godt at spille mod ham i tredje sæt og i begyndelsen af fjerde.

"Publikum begyndte at synge mit navn, og jeg følte bare en stor ny bølge af viljestyrke og energi. Jeg havde virkelig brug for det skub, jeg havde virkelig brug for den energi."

"Jeg tror, jeg var en anden spiller fra det øjeblik. Og jeg tror, at jeg fra det øjeblik kun tabte ét parti i resten af kampen. Jeg red på den bølge."

Et nederlag ville have afsluttet serberens jagt på sit 25. Grand Slam-trofæ og resulteret i, at han ville miste sin førsteplads på verdensranglisten til Musettis landsmand Jannik Sinner senere på måneden.

Djokovic kunne have haft grund til at klage, efter at arrangørerne havde klemt endnu en kamp ind i aftenprogrammet og skubbet afslutningen af hans kamp til kl. 3:06, den seneste afslutning nogensinde ved French Open.

Den tredobbelte French Open-mester foretrak i stedet at fokusere på kvaliteten af femsætskampen.

"Jeg vil ikke gå ind i det. Jeg har mine meninger, men jeg synes, der er gode ting at tale om i denne kamp i dag," siger han.

"Både Lorenzos og min præstation skiller sig ud, så jeg vil ikke tale om tidsplanen. Jeg synes, at nogle ting kunne have været håndteret på en anden måde, men der er også en skønhed i at vinde en kamp (så sent)."

Djokovic gav efter kampen udtryk for, at han formentlig ikke ville kunne sove på grund af adrenalinsuset. Han skal dog i aktion igen allerede mandag i fjerde runde mod den 23. seedede argentiner Francisco Cerundolo.

"Jeg har virkelig presset mig selv til det yderste for at vinde denne kamp," siger Djokovic.

"Jeg bliver nødt til at tænde for alle mine unge gener og forsøge at komme mig så hurtigt som muligt."