Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic efter rekord-sejr: Jeg er overvældet af følelser

Djokovic var ganske rystet efter finalen.
Djokovic var ganske rystet efter finalen.AFP
Novak Djokovic slog rekorden for flest Grand Slams, da han søndag aften slog Casper Ruud i finalen af French Open. Dermed distancerer han Rafael Nadal med en enkelt titel, og han var noget overvældet efter finalen.

"Sejren i dag var kronen på værket for alt det hårde arbejde. Nu har jeg to Slams" sagde Djokovic til Eurosport.

Han var ikke anset som favorit i begyndelsen af turneringen, men da han slog Carlos Alcaraz, der var førsteseedet, ud, begyndte troen for alvor at melde sig for "Djoker".

"Jeg sagde i starten af året, at jeg vil toppe under Slams, spille min bedste tennis der, og at det er de turneringer, der betyder mest på dette tidspunkt i min karriere. Roland-Garros har altid været den sværeste for mig at vinde ud af de fire Slams. Jeg har fejlet på det sidste trin mod Rafa Nadal og mod Stan Wawrinka i finalen, og 2016 var et af de største øjeblikke, jeg nogensinde har oplevet, da jeg vandt her og igen i 2021 og nu i dag. Jeg er bare overvældet af positive følelser, sagde serberen.

Han tabte sidste år til Daniil Medvedev ved sidste stop inden at tage alle Grand Slams i løbet af et kalenderår, men han kender udfordringen foran sig. 

"Jeg har det rigtig godt. At vinde i Australien med skaden var ikke fantastisk, men jeg ved, at jeg skal være aggressiv. Jeg er ikke 26 længere, jeg er 36. "Jeg prøver ikke at tænke på min alder, men samtidig reagerer kroppen ikke på samme måde. Jeg er nødt til at tage kampen til min modstander, jeg er nødt til at træde frem, jeg er nødt til at være den aggressive på banen og forsøge at kontrollere tempoet." sagde han efter kampen.

Læs alt om kampen her