Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tauson taber Hong Kong finale trods flot start

Clara Tauson måtte strække våben mod Tomljanovic
Clara Tauson måtte strække våben mod TomljanovicLO PING FAIXINHUAXinhua via AFP
Clara Tauson vandt første sæt mod Alja Tomljanovic i finalen i Challenger-turneringen i Hong Kong 6-4, men kunne ikke holde australieren stangen i de to næste, som hun tabte 4-6, 3-6

Allerede i første parti fik Tauson en forsmag på, at hvis hun ikke fik gang i sit tunge grundspil og fandt længde på sine slag, blev det straffet.

Tomljanovic slog til med det samme og brød Tauson, som også lavede for mange uprovokerede fejl.

Stille og roligt fik danskeren arbejdet sig tilbage i opgøret. Efter et langt sjette parti med hele fire danske breakbolde lykkedes det Tauson at komme på 3-3.

Hun formåede at trykke australieren væk fra baglinjen med tyngden i sine slag, og vægtskålen tippede i dansk retning.

Trumfen blev sat på, da Tomljanovic servede for at blive i sættet. Nede 15-40 slap Tauson tøjlerne, spillede frit og snuppede fire point på stribe og dermed første sæt.

Nøjagtigt som i første sæt var Tauson langsomt ud af starthullerne. Hun blev brudt fra start igen og gav sig selv en vanskelig vej til sætsejr.

Da Tomljanovic samtidig løftede niveauet i sine server, blev det endnu sværere at komme i nærheden af et servegennembrud.

Tauson bragede selv seks esser afsted og var overbevisende i egen serv, men hun fandt aldrig en vej til at bryde tilbage. Australieren afgav ikke en eneste breakbold og tvang kampen ud i et afgørende sæt.

Det høje niveau i egen serv fortsatte for begge spillere ind i tredje sæt. Frem til 3-3 var Tomljanovic' breakbold i andet sæts første parti stadig den seneste af slags i opgøret.

Men pludselig kom der kortvarigt grus i Tausons serv, og hun nåede dårligt at blinke, før hun var nede 0-40 i egen serv.

Igen slog den rutinerede australier til øjeblikkeligt, Tauson smed ketsjeren i jorden og kom aldrig i nærheden af at bryde tilbage.