Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk tennistalent kvartfinaleklar i portugisisk turnering trods misset kvalifikation

21-årige Elmer Møller har kurs mod en ny karrierebedste placering på ATP's verdensrangliste.
21-årige Elmer Møller har kurs mod en ny karrierebedste placering på ATP's verdensrangliste. Marco Zac/NurPhoto/NurPhoto via AFP
For tredje ATP Challenger-turnering i træk er 21-årige danske Elmer Møller kvartfinaleklar. Fredag slog han således spanske Oriol Roca Batalla i portugisiske Lisboa Belém Open, hvor danskeren deltager som lucky loser efter ellers at have glippet kvalifikationen.

Det 21-årige danske tennistalent Elmer Møller har i øjeblikket gang i en ganske forrygende anden halvdel af tennissæsonen. Efter flotte resultater og to ATP Challenger-finaler tidligere på året spillede danskeren sig fredag i kvartfinalen i portugisiske Lisboa Belém Open, der ligeledes er en del af ATP’s Challenger Tour.

Her mødte danskeren fredag nemlig 31-årige spanske Oriol Roca Batalla, der ligger placeret som nummer 160 på verdensranglisten, og her skulle danskeren ikke bruge meget mere end en time på at besejre catalonieren, der i andet sæt ved stillingen 1-0 i Møllers favør trak sig.

Inden da havde Møller sejret i første sæt med cifrene 6-3, efter på fornem vis både selv at have afværget en breakbold såvel som altså at have brudt den erfarne spanier hele to gange undervejs. Møller var ellers end ikke kvalificeret til turneringen og kom i stedet med som lucky loser.

I kvalifikationen var danskeren ellers seedet som nummer fire og spillede sig da også nemt forbi portugisiske Tiago Pereira, men i sin kvalfinale mod franske Clément Tabur blev det til et skuffende nederlag på 6-0, 7-5.

Nederlaget må dog formodes at være glemt nu, hvor Møller for tredje Challenger-turnering i streg står i kvartfinalen. Således blev det til kvartfinalenederlag senest i Istanbul Challenger i starten af september, mens danskeren i sommer nåede finalen af Svijany Open i tjekkiske Liberec, hvor det dog blev til nederlag mod bolivianske Hugo Dellien.

Elmer Møller diskede fredag op med dobbelt så mange serveesser som sin spanske modstander.
Elmer Møller diskede fredag op med dobbelt så mange serveesser som sin spanske modstander.Flashscore

Også i starten af september imponerede Møller stort ved at slå den kasakhiske top-30-spiller Alexander Bublik i Davis Cup, hvor Danmark uden Holger Rune tog en noget overraskende sejr mod Kasakhstan.

Føromtalte finale i Tjekkiet var sæsonens og karrierens anden Challenger-finale for Møller, efter danskeren i maj nåede finalen af Schwaben Open i tyske Augsburg, hvor netop en kasakhisk spiller dog stod i vejen for danskeren i form af Timofey Skatov.

Foruden de to Challenger-finale har det århusianske tennistalent også spillet sig i to finaler af ITF’s World Tennis Tour i denne sæson, begge i såkaldte M25-turneringer – det højeste niveau på ITF WTT – med sejr til følge.

Først sejrede danskeren nemlig i Santa Margherita di Pula på Sardinien, hvor det blev til finalesejr over italienske Tommaso Compagnucci, før det i juni blev til sejr hjemme i Aarhus, hvor landsmand August Holmgren, den næstbedst placerede mandlige danske tennisspiller efter Holger Rune, blev besejret.

Med kvartfinalepladsen i Portugal er Møller nu sikret mindst 14 ranglistepoint, hvilket betyder at den 21-årige dansker i øjeblikket ligger til et spring frem på ATP’s verdensrangliste på 17 placeringer. I øjeblikket ligger danskeren som nummer 251. I kvartfinalen venter argentinske Thiago Agustín Tirante, der ligger som nummer 97 i verden.