Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Berørt Djokovic løfter OL-guld op blandt de største sejre

Berørt Djokovic løfter OL-guld op blandt de største sejre
Berørt Djokovic løfter OL-guld op blandt de største sejreAFP
Novak Djokovic var i sine følelsers vold, da han vandt det OL-guld, som han muligvis vil forsvare om fire år.

Gennem en hel karriere har han længtes efter det, og søndag lykkedes det.

37-årige Novak Djokovic har høstet det ene trofæ efter det andet, siden han brød igennem lydmuren, men først i år fik han fingre i OL-guldet efter en finalesejr over den 21-årige spanier Carlos Alcaraz.

Han er nu en del af en eksklusiv klub, der har vundet alle fire grand slam-turneringer og OL. Det har også Steffi Graf, Andre Agassi, Rafael Nadal og Serena Williams formået.

Efter kampen tøvede den nærmest hulkende stjerne med 24 grand slam-trofæer under bæltet ikke med at placere sejren som en af de største i sin karriere.

 "Det her er nok min største sportslige succes nogensinde og den mest specielle følelse. Jeg troede, at den bedste følelse var at bære flaget for mit land ved åbningsceremonien i 2012 - indtil i dag," siger Djokovic ifølge AFP.

Opgøret på Roland Garros-anlægget, hvor Djokovic har vundet tre French Open-titler, var utrolig tæt, og begge sæt blev afgjort efter tiebreak.

"Det var en utrolig kamp, og jeg var nødt til at spille op til mit allerbedste. Jeg lagde mit hjerte, min sjæl og alt andet i at vinde guld. Jeg gjorde det først og fremmest for mit land, for Serbien," siger Djokovic.

Serberen vandt 7-6, 7-6 over Carlos Alcaraz, der for nylig vandt de to stjerners indbyrdes opgør i Wimbledon-finalen, og sejren har givet Novak Djokovic mod på mere.

Den 37-årige serber øjner nemlig et muligt forsvar af OL-guldet, når der er OL i Los Angeles om fire år.

"Jeg vil gerne spille i Los Angeles. Jeg nyder at spille for mit land ved OL og i Davis Cup," siger han.

Vejen til OL-guldet har været en smule snørklet for Novak Djokovic. På den bane, hvor han søndag triumferede, måtte han i begyndelsen af juni trække sig fra sin French Open-kvartfinale mod Casper Ruud med en skade.

Siden gik han gennem en knæoperation og blev med nød og næppe klar til Wimbledon under en måned senere, hvor han nåede finalen.