Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fem tenniskampe at holde øje med ved OL i Paris 2024

Murray spiller de sidste kampe i sin karriere
Murray spiller de sidste kampe i sin karriereAFP
De Olympiske Leges tennisturnering går i gang på Roland Garros lørdag med Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Iga Swiatek og Naomi Osaka i aktion.

Vi ser her på fem kampe, som du bør unde dig selv at se i løbet af turneringen, der spilles på French Opens hjemmebane indtil 4. august.

Carlos Alcaraz (ESP) mod Hady Habib (LEB)

To tennisverdener støder sammen på Roland Garros, når verdensranglistens nummer tre, Alcaraz, der lige har vundet to triumfer i træk ved French Open og Wimbledon, møder Habib, der ligger på 275. pladsen, er født i Texas og repræsenterer Libanon.

Da Alcaraz indkasserede 3,5 millioner dollars for at vinde Wimbledon, tjente Habib sølle 1.500 dollars i en andenrangsturnering i Winnipeg.

Alcaraz deltager i sit første OL og skal også spille sammen med Rafael Nadal i double, en opgave, som han beskriver som en "drøm".

Novak Djokovic (SRB) mod Matthew Ebden (AUS)

Djokovic, der er indehaver af 24 Grand Slam-titler, har endnu ikke vundet olympisk guld og deltager i legene for femte gang efter at have vundet bronze i Beijing i 2008.

Den 37-årige har haft et dårligt år efter hans egne, høje standarder og har mistet sine Australian Open- og French Open-titler samt sin førsteplads på verdensranglisten.

"Jeg har endnu ikke vundet en titel i dette kalenderår, så folk har en tendens til at regne mig som færdig, men det er sket før, og det kan altid ændre sig. Så det kan være en motivator," sagde Djokovic.

Ebden, 36, er i øjeblikket ikke rangeret og er med i singleturneringen i Paris som reserve efter en række skadesudfald.

Han er to gange mester i double ved Slams med sejre i Wimbledon i 2022 og Australian Open i år.

Rafael Nadal (ESP) vs Marton Fucsovics (HUN)

Nadal vandt guld i single i Beijing i 2008 og i double sammen med Marc Lopez i Rio otte år senere.

Men den 38-årige har fået en lårskade, som har sat spørgsmålstegn ved hans deltagelse på de baner, hvor han har vundet 14 af sine 22 slam-turneringer.

Fucsovics, der er rangeret som nummer 83, var engang den bedst rangerede junior og har besejret spillere som den tidligere French Open-mester Stan Wawrinka i sin seniorkarriere.

Nadal og Djokovic kan mødes i anden runde af singleturneringen, selvom spanierens træner Carlos Moya manede til forsigtighed med hensyn til hans muligheder.

"Lad være med at forcere det i øjeblikket, og giv ham tid til at se, om han kommer sig ordentligt," sagde Moya til spansk radio torsdag.

Naomi Osaka (JPN) vs Angelique Kerber (GER)

Angelique Kerber kan spille sin karrieres sidste kamp lørdag mod Naomi Osaka på Court Philippe Chatrier i nattesessionen, da hun har meddelt, at hun vil trække sig tilbage efter OL.

Den tredobbelte Grand Slam-mester og tidligere verdensetter kommer på en hård opgave mod Osaka.

Den japanske stjerne viste tegn på at være tilbage i form, da hun pressede den senere mester Iga Swiatek til randen af et nederlag i anden runde af French Open, hvor hun endda forspildte en matchbold.

"Hvis jeg kunne, ville jeg spille for evigt, men jeg synes, der bør være et tidspunkt (at trække sig tilbage)," sagde tyske Kerber.

"Det har jeg det godt med. Så jeg vil bare prøve at nyde min sidste turnering her."

Murray/Evans (GBR) mod Daniel/Nishikori (JPN)

Andy Murray håber også på at forlænge sin karriere i sin åbningsdouble sammen med Dan Evans mod Japans Taro Daniel og Kei Nishikori.

Den dobbelte olympiske guldvinder i single havde håbet på at spille både single og double i sin sidste turnering, men kunne ikke komme sig tilstrækkeligt over en rygskade til at deltage i begge.

"Det er uheldigt, for jeg har trænet alle de sidste par uger for at prøve at blive klar til at spille single og double, men jeg bliver lidt ældre, og det bliver lidt sværere at komme sig over skaderne," sagde Murray, som også vandt sølv i mixed double for Storbritannien med Laura Robson i London 2012.