Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic beder Nadal om at udskyde pension

Djokovic og Nadal under ceremonien
Djokovic og Nadal under ceremonienSTR / EPA / Profimedia
Novak Djokovic beder sin mangeårige rival Rafael Nadal om at udskyde sin planlagte pensionering efter at have besejret spanieren lørdag i det, der sandsynligvis ville blive det sidste kapitel i deres legendariske rivalisering.

"Du må ikke forlade tennis, mand," sagde en følelsesladet Djokovic i et interview på banen efter at have slået Nadal i lige sæt 6-2, 7-6(5) ved "Six Kings Slam"-turneringen i Saudi-Arabien.

"Det har været en utrolig ære og en utrolig fornøjelse at dele banen med dig. Det har været et ret følelsesladet øjeblik i dag, vi har spillet mange kampe mod hinanden gennem så mange år."

"Rivaliseringen har været utrolig og meget intens, så jeg håber, at vi får mulighed for måske at sidde på stranden et sted og få en lille drink, reflektere over livet og tale om noget andet.

"Tak for det, du har gjort, du efterlader en utrolig arv, og alle sætter virkelig pris på det."

Nadal meddelte den 10. oktober, at han ville trække sig tilbage fra tennis efter Davis Cup-finalen i Malaga i næste måned.

Arrangørerne af den saudiarabiske begivenhed annoncerede lørdagens kamp som måske Nadals sidste singlekamp som professionel.

Nadal sagde torsdag, at han var usikker på, om han ville være fit nok til at spille single i Malaga.

Djokovic og Nadal - to af sportens berømte "Big Three" sammen med Roger Federer - havde mødt hinanden 60 gange på hovedturneringen før lørdagens opvisningskamp, hvor Djokovic havde en smal 31-29-fordel.

Deres sidste møde fandt sted under OL i Paris på de samme Roland Garros-baner, hvor Nadal vandt 14 French Open-titler, men Djokovic sejrede let 6-1, 6-4.

"Tak til Novak for alt, for alle de øjeblikke, vi har delt på banen i løbet af vores karrierer. Det har været en fantastisk rivalisering," sagde Nadal, hvis rekord på 22 Grand Slam-titler for mænd blev slået af Djokovic.

"På en personlig måde hjalp du mig med at overskride mine grænser i næsten 15 år. Uden det ville jeg ikke være den spiller, jeg er i dag. Tillykke med alle titlerne og den fantastiske karriere til dig og dit hold. Jeg ønsker jer al mulig held og lykke i fremtiden," tilføjede han.

Efter at have tabt til Carlos Alcaraz i lige sæt i sin første kamp ved den saudiske opvisning torsdag, erkendte Nadal, at hans fitnessniveau var langt fra tourens topspillere.

French Open- og Wimbledon-mesteren Alcaraz skulle møde Australian Open- og US Open-vinderen Jannik Sinner i "Six Kings Slam"-finalen senere lørdag.

Saudi-Arabiens satsning på tennis tog fart sidste år med landets første ATP Tour-tournering - Next Gen ATP Finals i Jeddah - og opvisningskampe mellem Djokovic og Alcaraz og Aryna Sabalenka og Ons Jabeur.

Women's Tennis Association (WTA) meddelte i april, at Riyadh ville være vært for de næste tre udgaver af Tour Finals med de otte bedste singlespillere og doublehold.

Udgaven i 2024 vil blive afholdt fra den 2. til den 9. november.