Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tennis-stjerne skjulte mørk hemmelighed: Nu kortlægger dokumentar alvorligt misbrug

Opdateret
Jelena Dokic med sin far ved en pressekonference i Beograd i 2011
Jelena Dokic med sin far ved en pressekonference i Beograd i 2011STANKOVIC/XAOCPHOTO / Sipa Press / Profimedia
I dokumentaren "Unbreakable: The Jelena Dokic Story" fortæller den australske tennismester Jelena Dokic, hvordan hun blev alvorligt misbrugt af sin far og træner Damir.

Dokic fik allerede som 16-årig offentlighedens lys på sig, da hun som kvalifikationsspiller slog hun verdens nummer et Martina Hingis i første runde af Wimbledon i 1999, hvor hun senere blev slået ud i kvartfinalen.

Dokic blev hurtigt en del af den absolutte tennis-elite, men hendes karriere blev dog overskygget af et anstrengt forhold til sin far, Damir Dokic, som også fungerede som hendes træner.

"Jeg vidste, at hvis jeg tabte, ville konsekvenserne være katastrofale", siger Dokic, ifølge belgiske Het Laatste Nieuws.

I selvbiografien "Unbreakable" fra 2017 fortæller hun åbent om de fysiske og psykiske overgreb, som hendes far angiveligt udsatte hende for. 

Den tidligere verdens nummer fire fortæller, at hun uden held har forsøgt at forbedre sit forhold til sin far, men efter sigende skulle de to ikke have været i kontakt med hinanden i de seneste ti år.

Damir Dokic har ikke kommenteret anklagerne mod ham.

Den nye dokumentarfilm "Unbreakable: The Jelena Dokic Story" udkommer den 7. november i Australien. Traileren viser følelsesladede øjeblikke, hvor Dokic ser tilbage på sin tenniskarriere.

"En dag, da jeg tabte, var han ekstremt vred. Jeg vidste, hvad der var ved at ske. Der var ikke en tomme af min krop, der ikke var forslået. Jeg var 17 år, og på grund af hans opførsel følte jeg mig som den mest hadede person i verden", siger hun.

Den amerikanske tennisspiller Lindsay Davenport, som tilhørte samme generation og dominerede sporten i mange år, fortæller, at hun og flere andre havde lagt mærke til blå mærker.

"Jeg kan huske, at jeg stod der og tænkte: Herregud, hvor skal det her ende?," siger Davenport.

Dokic lagde ketcheren på hylden i 2014, og arbejder i øjeblikket som tenniskommentator for Australiens Nine Network.