Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Zheng slår Kenin i finalen i Tokyo og henter sæsonens tredje titel

Reuters
Zheng Qinwen med sit trofæ
Zheng Qinwen med sit trofæYuichi Yamazaki / AFP
Kinesiske Qinwen Zheng leverede server på et uhyggeligt højt niveau i sejren over amerikanske Sofia Kenin 7-6(5), 6-3. Dermed erobrede hun Pan Pacific Open-titlen søndag, hvilket blev hendes tredje trofæ i denne sæson.

Qinwen Zheng slog 33 vindere og fyrede 16 esser af, da hun tog sejren på en time og 52 minutter under et lukket tag, efter at kraftig regn havde afbrudt det første sæt.

Den 22-årige kineser har udover titlen i Tokyo også vundet i Palermo og ved OL i Paris i år.

Første sæt var en tæt affære uden et eneste servegennembrud, hvor Zheng ikke formåede at udnytte fem breakbolde, men hun var meget mere klinisk i tiebreaken og afgjorde den med en resolut vinder med forhånden.

Andet sæt udviklede sig meget anderledes, da Zheng holdt fast i starten og brød til 2-0, da Sofia Kenin sendte en baghånd i nettet, inden kineseren gjorde det til 3-0.

Kenin, der spillede med sit højre lår bundet ind, nægtede at spille tilbageholdent og tvang Zheng til at forsvare sin første breakbold i kampen, men kraften og præcisionen i den kinesiske verdensstjernes serv viste sig at være for meget for amerikaneren.

På trods af nederlaget kan Australian Open-mesteren fra 2020 tage masser af positive ting med fra sin præstation i Tokyo, hvor hun kun tabte ét sæt på vej til finalen, hvilket var til Clara Tauson, og slog verdensranglistens nummer ni, Daria Kasatkina.

Kenin blev også nummer to ved French Open i 2020 og nåede et karrierehøjdepunkt som nummer fire den sæson, inden skader, sygdom og problemer uden for banen fik hende til at falde ned ad verdensranglisten.