Amerikanske Jessica Pegula forsvarer sin titel i Toronto

Jessica Pegula og hendes trofæ.
Jessica Pegula og hendes trofæ.AFP
Jessica Pegula havde stor succes i den canadiske WTA-turnering sidste år, og hun har netop bevist, at det ikke var en tilfældighed.

Amerikanske Jessica Pegula kan igen kalde sig vinder af WTA 1000-turneringen i Toronto, da hun natten til tirsdag slog sin landsmand Amanda Anisimova i finalen i tre sæt (6-3, 2-6, 6-1) og 1 time og 28 minutters spil.

Triumfen betyder, at verdensranglistens nummer seks nu har forsvaret den titel, hun vandt sidste sæson i Montreal. Turneringen bliver nemlig skiftevis afholdt i Toronto og Montreal.

Pegula begyndte med at stole på sit høje bundniveau, præcision og evne til at håndtere store kampe. Et break i starten af kampen satte straks den unge Anisimova ( 22 ) under pres .

Anisimova forsøgte at svare igen med sin naturlige power, men uden held, og hun begik hele uprovokerede 28 fejl i første sæt. Pegula fortsatte med at vinde sættet og tabte kun ét enkelt point i sin serv.

Det var først i andet sæt, at Anisimova begyndte at vise tænder og brød til 1-1 og derefter igen ved 4-2. Anisimova lavede kun i fejl i et andet sæt, som hun endte med at vinde 6-2.

I tredje sæt var Pegula dog bedst igen, da hun vandt 17 af de første 20 point og derefter fortsatte med at vinde uden at give sin modstander en chance. I en alder af 30 år har Pegula nu vundet den tredje WTA 1000 i sin karriere.

"Det var ikke nemt at forlade gruset på Roland Garros og komme her med det samme på et andet underlag, men jeg kom igennem det. Det gør mig stolt at vinde en kvindeturnering, der er organiseret så smukt her," sagde Pegula med trofæet i hånden.

En solid præstation kun to uger før sæsonens sidste grand slam, US Open (26. august-8. september), som også spilles på hard court.

På trods af nederlaget i finalen vil Amanda Anisimova stige til 49. pladsen på verdensranglisten takket være karrierens bedste præstation i en WTA 1000-turnering. Inden turneringen i Canada lå hun på 132. pladsen.