Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Amerikaner når grand slam-semifinale for første gang: Besejrer formstærke Zverev

Taylor Fritz har i løbet af karrieren vundet otte titler. I 2022 vandt han karrierens hidtil største triumf med en sejr i Indian Wells Open.
Taylor Fritz har i løbet af karrieren vundet otte titler. I 2022 vandt han karrierens hidtil største triumf med en sejr i Indian Wells Open.Al Bello/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Taylor Fritz er semifinaleklar ved årets US Open. Sent tirsdag aften dansk tid besejrede den 26-årige amerikaner nemlig Alexander Zverev i fire sæt. Nu venter enten Grigor Dimitrov eller Frances Tiafoe i semifinalen for Fritz.

For første gang i karrieren er 26-årige amerikanske Taylor Fritz semifinaleklar i en grand slam. Tirsdag aften dansk tid besejrede amerikaneren, der er nummer 12 i verden, således den fjerdeseedede tysker Alexander Zverev i fire flotte sæt med cifrene 7-6 (7-2), 3-6, 6-4, 7-6 (7-3).

Allerede i kampens første sæt viste Fritz tænder, da han havde hele fire breakbolde hvoraf tre sågar var sætbolde, men Zverev viste høj, høj klasse i serven ved stillingen 6-6 og 40-0 til amerikaneren. Med tre absolut forrygende førsteserver fik tyskeren afvist sætboldene og fremtvang et tiebreak.

Her formåede Fritz så til gengæld at bryde tyskeren tre gange, og så kunne det være ligegyldigt, at amerikaneren selv åbnede tiebreaket med at tabe sin serv. Én enkelt sætbold i tiebreaket var nok for Fritz.

Anderledes skidt så amerikaneren ud i andet sæt, hvor der var enormt langt mellem vinderslagene, mens Zverev fik brudt Fritz ved stillingen 3-4 og dermed gav sig selv chancen for at udligne. Udligningen kunne dog ikke forhindre tyskeren i en Fritz-sejr.

For i både tredje og særligt fjerde sæt fandt Fritz igen det flotte spil frem. I kampens afgørende sæt, der ligesom det første gik i tiebreak, diskede begge spillere op med tennis på allerhøjeste niveau med adskillige forrygende vinderslag.

Selvom Zverev var markant bedre servende end Fritz, var det tyskeren der to gange måtte redde kastanjerne ud af ilden og afværge brud. Trods de to overlevede breakbolde måtte Zverev nok engang erkende, at tiebreaket blev til Fritz’ fordel.

Præcis som i første sæt blev det nemlig til tre gennembrud på tyskerens serv for Taylor Fritz og efter bare én enkelt matchbold kunne amerikaneren række armene i vejret og fejre karrierens første og hidtil eneste grand slam-semifinale.

Samtidig udligner Fritz det indbyrdes regnskab overfor Zverev, således at de to spillere nu i 10 indbyrdes møder har vundet fem hver. Senest de to mødtes var også i grand slam-regi, da de stod overfor hinanden i ottendedelsfinalen af årets Wimbledon. Også her blev det til amerikansk sejr.

Fritz har spillet sig ganske flot frem til semifinalen med blot to tabte sæt undervejs. Således lagde Fritz ud med at besejre Camilo Ugo Carabelli, Matteo Berrettini og Francisco Comesaña uden at tabe et eneste sæt, før norske Casper Ruud vandt første sæt i fjerde runde-opgøret mod Fritz.

Alexander Zverev spillede en flot kamp mod Taylor Fritz, men det var ikke nok til at sejre.
Alexander Zverev spillede en flot kamp mod Taylor Fritz, men det var ikke nok til at sejre.Enetpulse

Her endte Fritz dog med at vinde tre sæt, før end Ruud kunne vinde sit andet, og sådan skulle det altså også gå i kvartfinalen mod Alexander Zverev, der selv har haft en mere kompliceret vej til kvartfinalen med adskillige tiebreaks og tabte sæt undervejs, blandt andet til landsmand Maximilian Marterer, der som lucky loser formåede at vinde et sæt mod den ellers så formstærke tysker.

Det var ellers en alt andet en optimal forberedelse til årets US Open, Taylor Fritz havde sig i de to store ATP 1000-turneringer, der blev afviklet umiddelbart op til årets sidste grand slam. I Montreal blev det således til exit allerede i anden runde mod landsmand Sebastian Korda, mens det blev til nederlag mod Holger Runes banemand, amerikanske Brandon Nakashima, allerede i første runde af turneringen i Cincinnati.

I semifinalen venter enten bulgarske Grigor Dimitrov eller Fritz’ gode ven og landsmand, Frances Tiafoe. De to mødes natten til onsdag dansk tid. Den eneste forhenværende vinder af turneringen, der fortsat er tilbage i herrernes turnering, er russiske Daniil Medvedev, der natten til torsdag dansk tid møder verdensetter Jannik Sinner.