Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Draper knuser australier og når sin første grand slam-semifinale

Jack Draper imponerer mere og mere.
Jack Draper imponerer mere og mere.TIMOTHY A. CLARY / AFP
Der var ingen rigtig kamp: Jack Draper var alt for stærk for Alex De Minaur ved US Open. Briten er turneringens åbenbaring, og fredag spiller han sin første grand slam-semifinale.

En af de to spillere på Arthur Ashe Court stod foran sin første grand slam-semifinale. Alex De Minaur var den logiske favorit, da han er en top 10-spiller med mere erfaring på dette niveau. Men der var tvivl om hans fysiske tilstand, og over for ham havde Jack Draper været utrolig siden starten af turneringen og kun afgivet 26 partier i fire kampe.

Det blev bekræftet i første sæt. Briten var skarp og solid bag sin første bold. Frem for alt sparede han ikke på vinderpointene, og efter tre brud i træk tog han endelig kontrol over sættet. De Minaur så ud til at holde igen, ude af stand til at accelerere sit spil, og logisk nok tabte "Dæmonen" første sæt uden at vise ret meget.

Men når det kommer til fysisk skrøbelighed, er Draper ikke til at overgå. Fysioterapeuten kom ham til undsætning, men han havde et andet problem: En forfærdelig 2/9 på en breakbold, da han dominerede.

 Det gjorde det muligt for De Minaur, der var på randen af en afgrund, at udligne kampen og endda tvinge sin rival til at serve for at blive i sættet. Australieren gav derefter op igen, så briten kunne føre med to sæt til nul og komme et skridt nærmere semifinalen.

Med kun ét sæt tilbage så det ud til, at briten kunne få et øjebliks nedtur, men sådan skulle det ikke gå. De Minaur, som vi ikke ved, om han var svækket eller bare havde en dårlig dag, brød igen på sin serv, som blev overvældet af hans rivals bloddryppende accelerationer.

Han blev brudt i det femte parti og gav logisk nok op i lyset af kampen. Sejr 6-3, 7-5, 6-2 til Jack Draper, som er eksploderet ved dette US Open.

Og uanset om det er Jannik Sinner eller Daniil Medvedev, der står over for ham i semifinalen, skal han være på 100 %, hvis han skal blive turneringens åbenbaring.