Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jannik Sinner dedikerer US Open-triumf til syg tante

Jannik Sinner var rørt efter sejren
Jannik Sinner var rørt efter sejrenKENA BETANCUR/AFP
Italienske Jannik Sinner tog søndag sin anden grandslam-titel med en sikker sejr over Taylor Fritz.

Tårerne pressede sig på, da Jannik Sinner i minutterne efter sin triumf i US Open dedikerede sejren til sin alvorligt syge tante.

"Jeg elsker tennis, jeg træner hårdt for at nå til disse kampe, men jeg ved også, at der er et liv væk fra tennisbanerne, og jeg vil gerne dedikere sejren til min tante, der ikke har det godt."

"Jeg ved ikke, hvor længe jeg har hende i mit liv, så det er rart at kunne dele disse øjeblikke med hende. Hun har været en vigtig person i mit liv og er det stadig," siger Sinner ifølge AFP.

Sinner slog den amerikanske hjemmebanehelt Taylor Fritz 6-3, 6-4, 7-5 efter en stærk og koncentreret indsats uden mange fejl.

Verdensetteren startede ellers turneringen med en dopingsky hængende over hovedet, efter at det kom frem, at han i foråret to gange dumpede en dopingtest.

Han slap dog for straf, da International Tennis Integrity Agency (ITIA) fandt, at brugen af stoffet clostebol var utilsigtet, og at mængden var meget minimal.

"Denne titel betyder så meget, for den seneste periode i min karriere har ikke været nem. Mit team har støttet mig hver dag, og jeg vil gerne takke folkene tæt på mig."

"Jeg er så stolt over at tilbringe dette øjeblik med mit team. Jeg har haft mange store sejre i denne sæson, startende i Australien, og de har givet mig selvtillid," siger Sinner.

Den 23-årige italiener vandt Australian Open i januar og spillede sig senere i en semifinale i French Open, inden han altså søndag fordoblede antallet af grandslam-titler.

Sinner er den første italienske mand til at vinde US Open nogensinde.

Han er også den blot anden mand, som vinder hardcourt-turneringerne Australian Open og US Open i samme sæson efter Mats Wilander, Roger Federer og Novak Djokovic.