Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Modstander trækker sig i tredje sæt: Djokovic videre og overgår Federer ved US Open

Djokovic fortsætter med at avancere i US Open.
Djokovic fortsætter med at avancere i US Open.CHARLY TRIBALLEAU / AFP
Vinderen af 24 Grand Slam-titler lagde en hård kamp i anden runde af US Open bag sig.

Novak Djokovic, der i øjeblikket er nummer to på ATP-ranglisten, vandt natten til torsdag dansk tid med cifrene 6-4, 6-4, 2-0, da Laslo Djere forlod banen med fysiske problemer i den sidste aftenkamp på Flushing Meadows.

"Det var ikke sådan, jeg ville have det, eller sådan publikum ville have det, at nogen skal trække sig tilbage," fortæller den 37-årige stjerne. 

"Han er en fantastisk spiller. Andet sæt burde have været til ham, men at tabe det lagde en større byrde på ham," tilføjer serberen.

Den serbiske gigant havde det svært mod sin landsmand, som allerede havde sat ham på plads i tredje runde sidste år ved at tvinge ham til at komme tilbage fra to sæt.

Denne gang var Djokovic dog aldrig i fare, selv om han var bagud 2-4 i andet sæt, da han måtte søge lægebehandling for maveproblemer og fandt sig selv svedende i den stegende hede under Arthur Ashe-taget.

Er nødt til at serve bedre

Djokovic, som jagter sin 25. Grand Slam-titel, en rekord i sporten, bed tænderne sammen og fandt et vigtigt break til at vende stillingen.

Det var så Djere, der havde brug for lægehjælp for et problem i maven, som tvang ham til at trække sig tilbage efter de første to partier i tredje sæt.

Djokovic nåede samtidig op på 90 sejre ved US Open og brød dermed sit parløb med Federer, så han nu kun er bag Connors' 98 sejre. Han er også den første mandlige tennisspiller, der har vundet mindst 90 kampe i alle fire Grand Slam-turneringer.

Hans næste modstander bliver australske Alexei Popyrin, der er nummer 28 på ATP-ranglisten, og som slog spanske Pedro Martinez 6-2, 6-4, 6-0.

"Popyrin har spillet fantastisk tennis i de seneste uger, og jeg bliver nødt til at serve bedre," indrømmer Djokovic, som begik otte dobbeltfejl mod kun én fra sin modstander.