Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tiafoe glæder sig til 'episk' kamp med barndomsvennen Fritz i US Open-semifinalen

Tiafoe ser frem til at møde sin ven
Tiafoe ser frem til at møde sin venAndrew Kelly / Reuters
Frances Tiafoe lover et episk US Open-semifinaleopgør mod Taylor Fritz, da barndomsvennerne med en forskellig personlighed, men lignende ambitioner, prøver at afslutte en lang Grand Slam-tørke for amerikanske mænd.

Tiafoe gik tirsdag videre til den første rent amerikanske Grand Slam-semifinale siden 2005, da Grigor Dimitrov trak sig skadet tilbage bagud 6-3, 6-7, 6-3 4-1, blot få timer efter at Fritz havde slået Alexander Zverev 7-6, 3-6, 6-4, 7-6.

Vinderen af fredagens opgør bliver den første amerikaner, der når en Grand Slam-finale, siden Andy Roddick tabte til Roger Federer ved Wimbledon i 2009. Roddick var den sidste amerikanske spiller, der vandt en major for mænd, da han vandt i New York i 2003.

Tiafoe, som nåede semifinalen i Flushing Meadows i 2022, siger, at han og Fritz var i hver sin ende af personlighedsspektret.

"Som personligheder kan du ikke møde to mere ekstreme," sagde Tiafoe til journalister. "Han er en slags computer, forlader aldrig træningsbanen, lidt en nørd. Jeg er højrøstet og til tider modbydelig."

"Men han er også meget sjov. Han har en tør humor, han kan være en rigtig "smartass", men samtidig er det derfor, vi kan lide hinanden, fordi vi er så forskellige, og det er derfor, vi kommer så godt ud af det med hinanden."

På banen er der flere ligheder end forskelle.

"Som konkurrenter er vi meget ens, vi hader at tabe. Vi kæmper hårdt, men som personligheder er vi meget forskellige. Det er sjovt at se vores forhold, som vi er blevet ældre," tilføjer han.

"Det bliver episk. Find popcornene frem, for det bliver sjovt på fredag."

Tiafoe, den 20. seedede, kommer til semifinalen efter kun at have vundet ét af sine syv møder med Fritz, men han håber, at det vil være en fordel for ham at spille på Arthur Ashe Stadium.

"Det er anderledes på Ashe," sagde han.

"Man skal selvfølgelig lære af sine nederlag. Et par af dem syntes jeg faktisk, at jeg burde have vundet. Jeg tror ikke, at de kampe kommer til at være i nærheden af, hvad denne kamp bliver, så det er svært at sammenligne dem. At spille kvartfinale i Acapulco og spille semifinale på Ashe om aftenen, forhåbentlig om natten - det er lidt anderledes."

I turneringen er en række topspillere røget tidligt ud, mens den firedobbelte mester Rafa Nadal er fraværende på grund af bekymringer om sin kondition, og Tiafoe siger, at herretennis er meget mere åben i den nuværende æra.

"Det er ikke, som det var engang, hvor man kom i kvartfinalen, spillede mod Rafa og kunne se frem til en på hatten," tilføjede den 26-årige.

"Sådan er virkeligheden bare.

"Nu er det bare helt anderledes. Ingen er uovervindelige. Især senere på sæsonen, hvor spillerne måske er lidt færdige. Måske ikke så friske og dermed sårbare."