Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verdensetter fyrer træner og fysioterapeut før US Open efter dopingskandale

Jannik Sinner på en pressekonference ved US Open
Jannik Sinner på en pressekonference ved US OpenJoe Toth/ Reuters
Verdensetteren Jannik Sinner (23) meddeler, at han havde fyret sin træner og fysioterapeut, efter at han undslap en dopingkarantæne på trods af, at han dumpede to dopingtests i marts.

Italieneren blev testet positiv for steroidet clostebol, som kan bruges til at opbygge muskelmasse, efter at hans fysioterapeut Giacomo Naldi havde brugt en håndkøbsspray på et sår på egen hånd, før han udførte behandlinger på Sinner. Sprayen blev givet til Naldi af træner Umberto Ferrara.

Australian Open-mesteren blev frikendt for skyld eller uagtsomhed af en domstol i sidste uge, der accepterede Sinners forklaring om, at han utilsigtet var blevet forurenet med stoffet af Naldi, sagde International Tennis Integrity Agency (ITIA).

De positive dopingprøver kom frem tirsdag, dagen efter at italieneren havde vundet sin femte titel i år ved Cincinnati Open.

"De (Naldi og Ferrara) har været en stor del af min karriere," sagde Sinner på en pressekonference ved US Open fredag.

"Vi har gjort et utroligt stykke arbejde, skabt en masse succes og jeg har haft et fantastisk hold bag mig.

"Nu, på grund af disse fejl, føler jeg mig ikke så sikker på, at jeg kan fortsætte med dem. Jeg har kæmpet meget i de sidste måneder. Jeg ventede på resultatet. Det eneste, jeg har brug for lige nu, er ren luft."

Sinners sag har skabt en storm i betragtning af, at andre spillere, der venter på en ekstra dopingtest, normalt bliver suspenderet i løbet af efterforskningen.

Sinner har gentagne gange fastholdt sin uskyld og sagt, at han kunne fortsætte med at spille, fordi hans hold hurtigt identificerede kilden til den positive test.

"Grunden til, at jeg kunne spille, var, at vi vidste, hvor stoffet var, og hvordan det var kommet ind i min krop," siger han. "Det er meget vigtigt at lave denne proces, at lade dem vide det, og de forstod det med det samme."

SKADE PÅ OMDØMME

På spørgsmålet om, hvorvidt han var bekymret for den skade, kontroversen kunne forårsage på hans omdømme, sagde Sinner: "I mit hoved vidste jeg, at jeg ikke havde gjort noget forkert.

"Alle, der kender mig godt, ved, at jeg ikke har gjort og aldrig ville gøre noget, der er i strid med reglerne.

"Hvad angår omdømmet, så må vi se fremad, ikke? For det kan jeg ikke rigtig kontrollere."

Nuværende og tidligere spillere har påstået, at der er tale om dobbeltmoral og spurgt, hvorfor Sinner ikke blev suspenderet med det samme som andre spillere, der var blevet testet positive.

"Masser af spillere går igennem det samme og må vente måneder eller år på, at deres uskyld bliver erklæret", skrev den britiske spiller Liam Broady på de sociale medier.

Den mangedobbelte Grand Slam vinder Chris Evert siger, at hun mener, at toprangerede spillere som Sinner står over for forskellige konsekvenser efter en positiv test.

"Jeg tror, at de beskytter topspillere," sagde hun til journalister i denne uge. "Jeg tror, at der er en vis beskyttelse, end hvis du var Joe Smith, som er rangeret som nummer 400 i verden."

Sinner insisterede på, at han fik samme behandling som sine medspillere.

"Alle spillere, der bliver testet positive, skal igennem den samme proces. Der er ingen genvej, der er ingen forskelsbehandling, det er alle sammen den samme proces," sagde han.

"Jeg kender selvfølgelig andre spilleres frustration. Men måske fordi de blev suspenderet, fordi de ikke vidste præcis, hvor det kom fra, også hvilket stof, men hovedårsagen er, hvor det kommer fra, og hvordan det kom ind i hans eget system. Vi vidste det med det samme."

Amerikaneren Frances Tiafoe, som var den sidste spiller, der mødte Sinner, før nyheden kom frem, undgik kontroversen fredag.

"Regeringsorganer gør, hvad de gør. Det er klart, at han er klar til at spille, og det er alt, hvad der betyder noget. Jeg prøver bare at fokusere på U.S. Open," sagde han til journalister.

US Open starter på mandag.