Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Wozniacki kan ikke hamle op med formstærk brasilianer: Færdig ved US Open

Caroline Wozniacki nåede i 2009 og 2014 finalen af US Open. Sådan skulle det ikke gå i 2024.
Caroline Wozniacki nåede i 2009 og 2014 finalen af US Open. Sådan skulle det ikke gå i 2024.Charly Triballeau/AFP
Trods flot fight er Caroline Wozniacki ude af årets US Open. Sent mandag aften dansk tid måtte danskeren strække gevær mod brasilianske Beatriz Haddad Maia, der efter en tæt kamp sejrede i tre sæt med cifrene 2-6, 6-3, 3-6.

Sent mandag aften dansk tid skulle Caroline Wozniacki forsøge at spille sig i kvartfinalen af årets fjerde og sidste grand slam, US Open. Efter flotte sejre i de indledende tre første runder, hvor den 34-årige dansker endda ikke tabte ét eneste sæt, var formstærke 28-årige Beatriz Haddad Maia dog for stor en mundfuld for Wozniacki.

Selvom Wozniacki viste flot spil ad flere omgange, særligt i kampens andet sæt, må den 34-årige publikumsdarling dog ikke desto mindre konstatere, at fjerde runde blev endestationen ved årets grand slam i Flushing Meadows efter et nederlag i tre sæt til Haddad Maia på 2-6, 6-3, 3-6..

Første sæt startede ganske skidt for danskeren, der blev brudt af Haddad Maia i kampens allerførste serveparti, men Wozniacki viste stor mental styrke ved straks at bryde tilbage. Der var dog problemer med at holde egen serv for Wozniacki, så i stedet for at gøre det til 2-1 i sit andet serveparti, blev danskeren igen brudt.

Herefter så den 34-årige dansker ud til at få problemer med den ryg, der tidligere har plaget Wozniacki. Således så danskeren hæmmet ud både i sine bevægelser og i sine slag, og i serven koksede det for alvor med adskillige dobbeltfejl.

Også de uprovokerede fejl var der mange af hos Wozniacki, der spillede ukarakteristisk offensivt i særligt sin forhånd, hvilket muligvis var et forsøg på at passe på ryggen ved at gøre duellerne så korte som muligt.

Ikke desto mindre var danskeren pludselig både stærkt servende og godt spillende i sit fjerde serveparti ved stillingen 1-5. Her tabte danskeren ikke ét eneste point og diskede sågar op med et servees undervejs.

Herefter fulgte dog en kortere afbrydelse, der i øvrigt gjaldt for alle banerne i Flushing Meadows, da en brandalarm tvang dommerne i hawkeye-rummet til at forlade lokalerne, og dermed kunne spillet ikke fortsætte, da ingen linjedommere dermed ville være på plads.

Haddad Maia lod sig dog ikke gå på af afbrydelsen og viste stor selvtillid såvel som sikkerhed og servede første sæt i hus, men i andet sæt viste danskeren, at hun fortsat besidder et højt, højt niveau trods det svære første sæt.

Her var Wozniacki nemlig både enormt stærkt servende og supergodt spillende i duellerne med adskillige knivskarpe forhåndsvindere undervejs. Danskeren formåede at bryde brasilianeren i begge af sidstnævntes to første servepartier, og så var vejen ellers banet for en udligning i sæt.

Udligningen blev en realitet, efter Wozniacki var i stand til at holde egen serv i resten af partiet, og dermed tog den 34-årige dansker en sætsejr på 6-3 og udlignede til 1-1, men i tredje og afgørende sæt fandt Haddad Maia på ny storspillet frem.

Med brasiliansk servegennembrud i danskerens allerførste parti i sættet, var grundlaget for Haddad Maias avancement nemlig allerede lagt, og Wozniacki formåede aldrig at bryde retur, hvorfor det endte med en brasiliansk tresætssejr.

Dermed er 28-årige Beatriz Haddad Maia klar til kvartfinalen ved årets US Open, brasilianerens bedste præstation nogensinde i den amerikanske grand slam, mens en semifinaleplads ved French Open i 2023 er karrierens bedste grand slam-resultat.

I semifinalen møder Haddad Maia den jævnaldrende tjekke Karolína Muchová, der tidligere mandag ekspederede femteseedede Jasmine Paolini ud med en sikker sejr i to sæt. Muchová nåede i 2023 både finalen af French Open og semifinalen af US Open.