Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Amerikaner slår favorit og sikrer mere hjemmebanesucces ved US Open

Opdateret
Pegula fejrer sin sejr.
Pegula fejrer sin sejr.Profimedia
De amerikanske tennisspillere har både på kvinde- og herresiden gang i en imponerende turnering på hjemmebanen ved US Open.

Natten til torsdag fortsatte den tendens, da amerikanske Jessica Pegula overraskede med en sejr over verdens nummer 1, polske Iga Swiatek.

I kvartfinalen vandt Pegula i to sæt med cifrene 6-2, 6-4.

Kampfakta
KampfaktaEnetpulse

Dermed er 30-årige Pegula, der er nummer seks i verden, klar til semifinalen i grand slam-turneringen. Her venter et opgør mod tjekkiske Karolina Muchova, der ligger nummer 52 på verdensranglisten.

"Jeg har været her (i kvartfinalerne, red.) så utroligt mange gange, men jeg har altid tabt. Nu kan jeg endelig kalde mig selv for semifinalist," siger Jessica Pegula efter sejren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er første gang i karrieren, at Pegula når frem til en grand slam-semifinale.

Sejren natten til torsdag kom efter en kamp, hvor modstanderen Swiatek blandt andet lavede 41 uprovokerede fejl. Pegula lavede 22.

I kvindernes anden semifinale mødes amerikanske Emma Navarro, verdens nummer 12, og belarusiske Aryna Sabalenka, der er nummer to i verden.

Dermed er amerikanerne godt repræsenteret på kvindesiden, og dermed er der også stadig mulighed for hjemmebanesejr for andet år i træk.

Sidste år løb amerikanske Coco Gauff med titlen hos kvinderne.

Også hos herrerne er der i år stor hjemmebanesucces. Faktisk er der her allerede garanti for en amerikansk repræsentant i finalen. Amerikanerne Frances Tiafoe og Taylor Fritz mødes således i semifinalen.

Det er første gang siden 2006, at USA får en herrespiller med i finalen.

Ikke siden 2003 har en amerikaner vundet den amerikanske grand slam-turnering hos herrerne. Dengang gik Andy Roddick hele vejen.

/ritzau/