Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Flashscore forudsiger: Sådan kommer det til at gå danskerne i US Open

Caroline Wozniacki, Clara Tauson og Holger Rune har alle fået lodtrækninger, der gør det svært at nå frem til de helt, helt sjove runder.
Caroline Wozniacki, Clara Tauson og Holger Rune har alle fået lodtrækninger, der gør det svært at nå frem til de helt, helt sjove runder.Ben Stansall/AFP, Anne-Christine Poujoulat/AFP & Bertrand Guay/AFP
Hvor langt går Holger Rune, Caroline Wozniacki og Clara Tauson mod ved årets sidste grand slam?

Årets fjerde og sidste grand slam står for døren for herrerne på ATP Touren såvel som kvinderne på WTA Touren, når US Open mandag skydes i gang med et hav af kampe i første runde.

Der er tre danskere med i hovedturneringerne, én hos herrerne, to hos kvinderne, præcis som det har været tilfældet ved to af årets hidtil tre afviklede grand slam-turneringer.

Særligt ved French Open gik det forrygende for de deltagende danskere, da Holger Rune og Clara Tauson begge nåede frem til fjerde runde, mens det til gengæld gik markant værre ved årets første grand slam.

Ved Australian Open, der ligesom US Open spilles på hardcourt, røg Caroline Wozniacki, Clara Tauson og Holger Rune nemlig alle ud allerede i anden runde.

Så galt kommer det næppe til at gå ved US Open, men præcis hvor langt danskerne kommer, har Flashscore her forsøgt at give sit bud på.

Stort kryds ved første modstander for Rune

Holger Runes turnering i Flushing Meadows står og falder på sin vis med danskerens allerførste kamp. Her venter nemlig 23-årige amerikanske Brandon Nakashima, en modstander man absolut ikke må undervurdere trods hans nuværende placering som nummer 50 i verden.

Nakashima er nemlig en utroligt dygtig spiller på hardcourt, og særligt amerikanerens serv på underlaget er langt bedre, end hvad hans ranglisteplacering skulle indikere. Næsten trefjerdedele af alle sine førsteserver formår Nakashima at vinde, og hans servevurdering på hardcourt er hos ATP således den 11. bedste i verden og markant bedre end Holger Runes ditto.

For at gøre førsterundeopgøret endnu mere besværligt for Rune møder Nakashima endda op i forrygende form. På hardcourt-underlaget i Canadian Open og Cincinnati Open spillede Nakashima sig nemlig forbi et par ganske svære modstandere i form af formstærke Arthur Fils, samt landsmændene Tommy Paul og Taylor Fritz, inden Andrey Rublev i begge turneringer blev Nakashimas banemand.

Rune og Nakashima er kun stødt sammen to gange tidligere i ATP-regi, men i begge tilfælde blev det faktisk til amerikansk sejr, først i 2021 ved Next Gen-finalerne i Milano, senest i oktober 2023 ved Shanghai Masters, hvor der også blev spillet på hardcourt. Her, i Shanghai, sejrede Nakashima med overbevisende 6-0, 6-2.

Holger Rune var i august 2023 helt oppe som nummer fire i verden.
Holger Rune var i august 2023 helt oppe som nummer fire i verden.Enetpulse & Bertrand Guay/AFP

Det bliver altså altafgørende, om Rune formår at tackle en svær og udfordrende modstander, der utvivlsomt vil komme til opgøret med stor tro på egne evner dels efter en formstærk periode, dels med de gode erfaringer overfor danskeren in mente. Men formår Rune at spille sig videre her, kan han sagtens komme langt.

For i så fald vil danskeren formentlig tanke rigtig, rigtig meget selvtillid, og dertil vil en sejr over Nakashima ligeledes indikere god form hos Rune. I næsten runde vil enten franske Arthur Cazaux eller spanske Pablo Carreño Busta vente, og selvom Rune tidligere på året havde et forfærdeligt møde med førstnævnte, vil danskeren være storfavorit i anden runde, uanset hvem der skulle vente.

I tredje runde vil Rune kunne løbe ind i sin første seedede modstander, og det vil i så fald være den italienske olympiske sølvvinder fra Paris, Lorenzo Musetti, der dog først skal spille sig forbi Reilly Opelka samt vinderen af opgøret mellem Yoshihito Nishioka og Miomir Kecmanović.

Selvom Musetti altså viste storform ved OL, hvor italieneren blandt andet ekspederede den ellers så formstærke Alexander Zverev ud, vil Rune sagtens kunne gøre sig forhåbninger om at slå italieneren i et eventuelt møde i tredje runde.

Holger Rune har bestemt ikke de bedste erfaringer med Brandon Nakashima.
Holger Rune har bestemt ikke de bedste erfaringer med Brandon Nakashima.Flashscore

For blandt alle underlagende er der nemlig ingen tvivl om, at Lorenzo Musetti føler sig mindst tilpas på hardcourt, mens italieneren til gengæld har rigtig gode erfaringer med både gruset og græsset. Dertil kommer det, at Rune to gange i karrieren har besejret den 22-årige italiener, senest på netop amerikansk hardcourt ved årets Indian Wells Open.

Skulle Rune spille sig forbi Musetti, vil det formentlig være føromtalte tyske Alexander Zverev, der venter i fjerde runde, og her må de umiddelbart formodes, at legen så også stopper for Holger Rune, der i 2024 har tabt hele tre gange til den tyske servekanon.

Exit i fjerde runde vil derfor være vurderingen herfra for Holger Runes vedkommende, om end han med sejre over Nakashima og Musetti vil kunne siges at være i absolut storform – og hvem ved, måske når Zverev ikke engang frem til fjerde runde?

Tauson bør have overhånd i første runde

For Clara Tausons vedkommende må det forventes, at US Open-eventyret bliver kortere end for Holger Rune. I første runde venter slovakiske Anna Karolína Schmiedlová, der trods en lang karriere med en top som nummer 26 i verden blot har tre titler på CV’et.

Særligt i grand slam-regi har Schmiedlová altid haft det svært – slovakken er aldrig nået længere end fjerde runde, hvilket så til gengæld skete for nylig, da hun ved French Open i 2023 sendte Veronika Kudermetova ud i første runde og derefter altså nåede frem til fjerde runde – og mod Tauson har Schmiedlová da også dårlige erfaringer.

De har nemlig lige netop mødt hinanden. I WTA 250-turneringen i Cleveland var Schmiedlová nemlig første modstander for den 21-årige dansker, og her fuldførte Tauson et gedigent comeback mod den erfarne slovak.

Efter i første sæt at have tabt med 6-3, vendte danskeren nemlig kampen fuldkommen på hovedet i de to efterfølgende sæt, som Tauson formåede at vinde med henholdsvis 6-3 og 6-2. Særligt i det tredje og afgørende sæt imponerede Tauson, der efter store serveproblemer i andet sæt undgik dobbeltfejl og til gengæld bød ind med to esser.

Præstationen ved årets French Open er Clara Tausons hidtil bedste resultat ved en grand slam.
Præstationen ved årets French Open er Clara Tausons hidtil bedste resultat ved en grand slam.Enetpulse & Anne-Christine Poujoulat/AFP

Selvom Tauson umiddelbart efter blev sendt ud af Anastasia Potapova, bør det indbyrdes møde mellem danskeren og Schmiedlová være til Tausons klare fordel. Med sådan et comeback bør Tauson simpelthen have det psykologiske overtag mod slovakken, selvom Schmiedlová omvendt naturligvis vil være ude efter revanche.

Tauson er dog umiddelbart den helt store favorit, men spiller danskeren sig videre fra første runde, og seedningerne holder, vil anden runde til gengæld formentlig også blive endestationen for Tauson. Her vil russiske Diana Shnaider nemlig vente.

Her er der ingen tidligere indbyrdes møder at trække på, men Shnaider hører trods sin alder på bare 20 år allerede til i verdenseliten og er altså seedet som nummer 18 til turneringen, hvilket i øvrigt også er russerens placering på verdensranglisten.

Det er faktisk ikke så længe siden, at Shnaider og Tauson stod overfor hinanden, men det var i double-regi, da Tauson sammen med Yulia Putintseva blev sendt hjem fra Wimbledon af netop Shnaider og Elena Vesnina.

Shnaider kommer da også med en dugfrisk olympisk medalje i bagagen, hvor det blev til sølv i kvindernes double, ligesom russeren ved Canadian Open spillede sig helt frem til semifinalen efter at have slået Coco Gauff ud.

Selvtilliden bør derfor være i top hos Shnaider, der må forventes at ekspedere Clara Tauson ud af årets US Open i anden runde.

Wozniacki bedste bud hos kvinderne

Det er præcis 10 år siden, at Caroline Wozniacki stod i sin anden US Open-finale, og det er præcis ét år siden, at den nu 34-årige dansker vendte tilbage til tennisscenen i grand slam-regi med sin deltagelse ved sidste års turnering i Flushing Meadows.

Dengang blev det til en flot turnering, hvor Wozniacki nåede helt frem til fjerde runde, men så godt kan danskeren næppe forvente at skulle klare sig ved årets turnering, hvor særligt modstanderen i en eventuel tredje runde er svær såfremt seedningerne holder.

I første runde venter 29-årige japanske Nao Hibino, der med sejre over Anca Todoni, Kristina Mladenovic og Jang Su-Jeong spillede sig frem til hovedturneringen gennem kvalifikationen og dermed deltager ved US Open for femte gang i karrieren.

Kvalifikationsspillere kan altid være en farlig størrelse – de kommer til turneringen med rytme i spillet, selvtillid efter tre sejre og uden forventningens pres hængende over sig – men Wozniacki bør have spillet, formen og erfaringen til at overkomme sin japanske modstander.

De to har aldrig før mødt hinanden, men med populariteten i USA in mente vil Wozniacki alt andet lige have publikum på sin side, mens Hibino naturligvis vil jagte en overraskelse men antageligt samtidig er bevidst om Wozniackis høje topniveau og store erfaring.

Caroline Wozniacki vandt i 2018 Australian Open. Det er danskerens hidtil eneste grand slam-titel.
Caroline Wozniacki vandt i 2018 Australian Open. Det er danskerens hidtil eneste grand slam-titel.Enetpulse & Ben Stansall/AFP

Kommer Wozniacki videre herfra, hvilket hun må forventes at gøre, vil det formentlig være franske Caroline Garcia, der venter i anden runde. Den 30-årige franskmand har gang i en rigtig skidt sommer, for ikke siden WTA 250-turneringen i Rouen i april har Garcia formået at vinde mere end én kamp ved en turnering.

Garcia indtager dog fortsat ranglistens nummer 30 og er seedet som nummer 28, men Wozniacki kan sagtens få skovlen under franskmanden, hvis de to mødes i anden runde, særligt taget Garcias skuffende sommer in mente.

Til gengæld må modstanderen i tredje runde så blive for stor en mundfuld for Wozniacki. Her vil Elena Rybakina nemlig formentlig vente, forudsat at kasakheren slår Destanee Aiava i første runde såvel som enten Jessika Ponchet eller Zheng Saisai i anden runde.

Rybakina ligger nummer fire i verden og nåede ved Wimbledon helt frem til semifinalen, hvor hun i tredje runde såmænd sendte netop Caroline Wozniacki hjem med en imposant sejr i to sæt med de dominerende cifre 6-0, 6-1.

Wozniacki kommer heller ikke denne gang til at kunne hamle op med Rybakina. Derfor bliver tredje runde nok engang endestationen for 34-årige Miss Sunshine, og nok engang bliver det altså Rybakina, der signerer danskerens exit.